Bingöl'de emniyet güçleri yasağa uymayan yaşlı vatandaşları evlerine gönderdi

Bingöl’de polis ekipleri sokak sokak gezerek vatandaşların mecburi olmadıkça evden çıkmamaları konusunda uyarırken, camilerden ise ev kalınması yönünde anons yapıldı

İçişleri Bakanlığı’nın 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlara yönelik açıkladığı tedbirlerin ardından Türkiye genelinde denetimler başladı.

Denetimler kapsamında Bingöl’de de emniyet güçleri çalışmalara devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İl Emniyet Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, cadde ve sokakları gezerek vatadaşları mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamaları yönünde uyardı.

Bazı camilerden vatandaşların mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları konusunda anonslar yapılıyor.

Bir ok vatandaşın duyarlı olması nedeniyle sokağa çıkanların az olduğu kentte, 65 yaş üzerinde sokağa çıkan bazı kişiler ise emniyet güçleri tarafından uyarılarak evlerine gönderildi.

Acil işleri olduğu için dışarı çıktıklarını aktaran vatandaşlardan Muhammet Koç, "Bingöl halkı genel olarak kurallara uyuyor. Herkes vaktinde evinde ama acil işi olan mecburi olarak çıkıyor. Belediye ekiplerimiz sürekli anons geçiyorlar, evden çıkılmaması için. Dışarıda biraz yaşlı vatandaşlarımız da var onlar da artık tedbir kapsamında uyarılıyor. İnşallah biz bu zorlu süreci atlatacağız” dedi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU