Şoförler 65 yaş ve üstü vatandaşları hatlı minibüslere almayacak

Bakanlığın 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirmesinin ardından minibüs şoförleri de harekete geçti. Şoförler, “Devletimizin aldığı karara bağlı olarak 65 yaş üstü yolcuları almıyoruz. Evlerine dönmeleri konusunda uyarıyoruz” dedi

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz gün yayınladığı genelge ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ülke genelinde 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmasını yasaklamıştı.

Kararın ardından ülke genelinde denetimler sıkılaştırılırken, güvenlik güçleri yasağa uymayanlara para cezası kesmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Minibüsler 65 yaş ve üstü kişileri taşımayacak

Yasağın arından İstanbul’da hatlı minibüs şoförleri de 65 yaş üstü vatandaşları minibüslerine almamaya başladı.

Karar kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar, Pendik’te ve Pendik-Kadıköy hattında çalışan minibüslere binemedi.

Konuya ilişkin bir minibüs şoförü, “Devletimizin aldığı karara bağlı olarak 65 yaş üstü yolcuları almıyoruz. Evlerine dönmeleri konusunda uyarıyoruz. Hijyen olarak da zaten müsait değil, virüs var. Devletimizin aldığı kararı olumlu buluyorum” dedi.

Başka bir minibüs şoförü ise, “65 yaş üstü yolcuları almıyoruz. Gereken uyarıyı da yapıyoruz, polisi arıyoruz. Çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. İnşallah çıkmayacaklar” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU