İmamoğlu duyurdu: Bin 902 konutun taksit ödemesi ertelendi

Silivri, Çatalca ve Zeytinburnu'ndaki inşaatlarda, hak sahipleri Nisan ayına ait taksit ödemelerini Haziran ayında, Mayıs ayının taksitlerini ise Temmuz ayında ödeyecek

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle KİPTAŞ'ın Silivri, Çatalca ve Zeytinburnu'ndaki konut inşaatlarınlarından konut satın alanların Nisan ve Mayıs taksitlerinin ve ara ödemelerinin ertelendiğini duyurdu.

Twitter hesabından "Vatandaşlarımızın yanındayız" diyerek açıklama yapan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Kiptaş’ın Silivri ve Çatalca sosyal konutları ile Zeytinburnu kentsel dönüşüm projesinde (Locamahal) dönüşüme tabi tutulan, toplam 1.902 hak sahibi vatandaşımızın Nisan ve Mayıs ayı taksit ve ara ödemeleri ertelenmiştir.

KİPTAŞ'ın resmi internet sitesinde konuyla ilgili açıklamada, Nisan ayına ait taksit ödemelerinin Haziran ayında, Mayıs ayının taksitleri ise Temmuz ayında tahsil edileceği duyuruldu. Ayrıca, erteleme işlemleri nedeniyle faiz uygulanmayacağı da belirtildi. 

KİPTAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Küresel boyuttaki salgın hastalık nedeniyle ödeme güçlüğü yaşayabilecek vatandaşlarımız için;
Silivri 3. Etap Sosyal Konut Projesi Nisan, Mayıs ayları taksit ödemeleri ile Mayıs ayı ara ödemeleri,
Çatalca Sosyal Konut Projesi Nisan, Mayıs ayları taksit ödemeleri,
Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm Projesinde (Locamahal) dönüşüme tabi tutulan hak sahipleri için Nisan ve Mayıs ayları borçlandırma taksitleri
ertelenmiş olup, Nisan ayına ait taksit ödemeleri Haziran ayında, Mayıs ayına ait taksit ve ara ödemeler ise Temmuz ayında tahsil edilecektir.
Bu erteleme işlemleri nedeniyle müşterilerimize temerrüt faizi yansıtılmayacaktır.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU