THY’den bilet değişiklikleriyle ilgili açıklama: Ek ücret yok, ertelerseniz yüzde 15 bonus

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, işten çıkarma yapmayacaklarını ifade ederken nakit "Pozisyonumuza göre ücretlerde bir düzenleme yapılabilir. Böyle bir düzenlemede en büyük kesintiyi en üst kademeden yapacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, koronavirüs salgını dolayısıyla yapılan bilet değişikliklerinde hiçbir ek ücret ödenmeyeceğini, isteyenlerin biletini açığa aldırabileceğini söyledi. Aycı, biletlerin iptal edilmeyip erteleme gerçekleştirilmesi durumunda yüzde 15 bonus verileceğini de belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şu açıklamayı yaptı:

20 Mart 2020 tarihinden evvel bilet almış tüm vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, yıl sonuna kadar yani 31 Aralık 2020 tarihine kadar biletlerini değiştirebilirler, özellikle söylüyorum rahat olsunlar. Biletlerinizi kullanma tarihiniz de 28 Şubat 2021. Bu tarihe kadar uçuş yapabilirsiniz. Bilet değişiklikleri için de hiçbir ek ücret ödenmeyecektir. İsteyenler biletini açığa aldırabilir, eğer biletinizi iade etmeyip ertelerseniz size yüzde 15 ilave bonus veriyoruz. Her bir bilete karşılık gelen 10 euro için 1.000 mil veriyoruz.

Çağrı merkezi için rica

Özellikle kriz başladığı andan itibaren çağrı merkezlerine ciddi bir yüklenme olduğunu söyleyen Aycı, şu ricada bulundu:

 Lütfen çağrı merkezleri ile değil, hangi kanaldan aldıysak o kanal yolu ile değiştirmeye gidersek daha iyi olur. Acentalardan, internetten değişim yapabilirsiniz. Zaman zaman çağrı merkezlerimize aşırı bir yüklenme oluyor, orada çalışan arkadaşlarımız ağır bir baskıyla karşılaştılar ve performansları maalesef düştü. Bu eleştirileri dikkatle okuyoruz ve bunlardan ders alıyoruz. Şu an çağrı merkezlerimizde 1500 çalışanımız var.

"İşten çıkarma yok, ücretlerde düzenleme olabilir"

Havayollarında işten çıkarma gibi bir durum olmadığını söyleyen Aycı, “bazı düzenlemelere” gidebileceklerini bildirdi:

THY'de işten çıkartmak gibi bir durum söz konusu değil, nakit pozisyonumuza göre ücretlerde bir düzenleme yapılabilir. Böyle bir düzenlemede en büyük kesintiyi en üst kademeden yapacağız. Nakit pozisyonumuzu güçlü tuttuğumuzda, kriz ne kadar uzun sürerse sürsün, arkadaşlarımızla birlikte el ele vereceğiz ve bu markayı koruyacağız. Bu markayı bu ülke adına korumak zorundayız, çalışanlarımız adına ve aileleri adına bu markayı koruyacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU