Sağlık emekçilerine "alkışlı destek" ikinci gününde: Polis araçları da sirenleriyle katıldı

Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkmayanlar, izinleri kaldırılan ve yoğun çalışma saatlerinde görev yapan sağlık personeline destek için yine balkonlarındaydı. Alkışla gelen desteğe İstanbul Emniyet Müdürlüğü de katıldı

Fotoğraf: AA

Tüm dünyada 260 binden fazla insana bulaşan koronavirüs salgını ile mücadele enfekte olma riski en yüksek kesim, sağlık çalışanları. 

Ölü sayısının 4 bini geçtiği ve sokağa çıkma yasağının ilan edildiği İtalya’dan sonra Türkiye’de de büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına destek, alkışlarla gelmeye devam ediyor. 
 



Türkiye’nin dört bir yanında saat 21:00’da balkon ve pencerelere çıkarak sağlık çalışanlarına alkış tutan insanlara, İstanbul Emniyet Müdürlüğü polis araçlarının sirenleriyle eşlik etti. 

Dün başlayan destek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 19 Mart'ta Twitter hesabından, “Saat 21.00 alkışı için sağ ol Türkiye. Şehir şehir, ev ev çağrımıza uydun, özverili sağlık çalışanlarımıza alkışınla güç verdin. Yarın, ertesi gün aynı saatte minnettarlığımızın sesi tekrar duyulsun. Üst üste üç gün alkışlayalım” açıklamasını yapmıştı. 
 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU