Birleşik Krallık elçiliğinden Kuveyt’te parasız kalan vatandaşlarına: Ailenizden ya da “hayır kurumlarından” yardım isteyin

Atılan tweet'in tepki çekmesi üzerine Büyükelçi Davenport “Sorumluluk bana ait” diyerek özür diledi

Kuveyt Kızılayı çalışanları karantinaya alınan kişilere yiyecek dağıtıyor (Reuters)

Birleşik Krallık (BK) Kuveyt Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından vatandaşlarına verdiği “tavsiye” tepkilere yol açtı.

Elçilik, koronavirüs nedeniyle endişeli Britanyalı vatandaşların merak ettiklerine yanıt vermek için soru-cevap uygulaması yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maddi durumları elvermediği için bu ülkeden çıkamayanlarla ilgili soru üzerine resmi hesaptan, “Kuveyt’te mahsur kaldıysanız ve yeterince paranız yoksa lütfen arkadaşlarınız/aileniz ya da Kuveyt’teki Beyt El Zekat ya da Salvation Army gibi yerel hayır kurumlarından yardım isteyin” yanıtı geldi.

Bu paylaşım üzerine bazı kişiler, BK’nın mevcut durumda vatandaşlarına maddi destek sağlaması gerektiğini söyledi.

Bir Twitter kullanıcısı, “Britanya vatandaşlarının yaşadığı bu büyük hayal kırıklığı için gerçekten üzgünüm” derken, bir diğeri “Böyle bir yanıt karşısında hakikaten şaşkına döndüm. Vatandaşlarına yardım etmek için elçiliğin kuralı nedir? Kuveyt yardım etmekten asla çekinmeyecek” dedi.
 


Ancak elçiliğin ilk paylaşımını bu kez “Elçiliğimiz Britanya vatandaşlarına maddi destek veremez ve yolculukları öncesinde seyahat sigortalarını yaptırmalarını her zaman tavsiye ediyoruz” sözleri takip etti.

Gelen tepkiler üzerine söz konusu paylaşım silinirken, BK’nın Kuveyt Büyükelçisi Michael Davenport da şahsi hesabından özür diledi.
 


Paylaşıma dair sorumluluğu aldığını belirten Davenport şunları yazdı:

Kuveyt’teki Britanyalı vatandaşlara mesaj: Elçiliğimiz tam kapasite çalışıyor, bu endişeli ve üzücü dönemde Kuveyt’teki Britanyalı vatandaşlara destek sağlama konusunda tamamen kararlıyız.

Soru-cevap sırasında attığımız, kötü ifade edilmiş tweet’lerden biri için özür diliyorum. Bu konuda sorumluluk bana ait. Tüm Britanya vatandaşlarını herhangi bir sorun halinde, sosyal medya üzerinden bağlantı kurmaya ya da 22594320 numarasını aramaya çağırıyorum. Elimizden gelen en hızlı şekilde yanıt vereceğiz.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde ölü sayısı 10 bini geçerken, Kuveyt’te 148 kişi enfekte oldu, bunlardan 18’i iyileşti. Salgının merkezine dönüşen Avrupa’daysa BK’da 3 bin 269 kişi hastalığa yakalandı, içlerinden 144 kişi yaşamını yitirdi.

 

 

Independent Türkçe, Arab Times, Arab News

DAHA FAZLA HABER OKU