Diyanet: Cuma günleri ve kandil gecesi camiler kapalı olacak, cuma salası okunmayacak

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş talimatıyla cuma günü ve kandil gecesi camiler kapalı tutulacak

Fotoğraf: AA

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için camilerde cemaatle namaz uygulamasını askıya alan Diyanet İşleri Başkanlığı yeni önlemini açıkladı.

Diyanet, tedbirler sona serinceye kadar cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulmasına karar verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasıyla 81 il müftülüğüne gönderilen yazıda, “İslam’ın ana gayelerinden birinin insanın can güvenliğini sağlamak olduğu” belirtilirken “İslam hukukundaki, ‘Zararı önlemek, fayda sağlamaktan daha önemlidir’ ilkesi hatırlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazıda  “Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı, bilhassa yaşlılarımızın can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanması insani ve vicdani bir sorumluluktur” denildi.

Erbaş, bazı kişilerin vatandaşların dini hassasiyetlerini istismar ettiğini ve camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediğini savunarak, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler sona erinceye kadar kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulacağı ve cuma namazı için sala okunmayacağı bildirildi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU