George R.R. Martin sosyal izolasyonu fırsata çevirdi: Bir sonraki Game of Thrones romanı üzerinde çalışıyor

Yazar, The Winds of Winter üzerinde çalışmaya başladı

George R.R. martin sosyal izolasyondan istifade edip bir sonraki Game of Thrones romanı The Winds of Winter üzerinde çalışıyor.

Martin’in serideki en son romanı A Dance With Dragons, HBO’nun televizyon uyarlamasının da görücüye çıktığı 2011’de yayımlanmıştı. Aradan geçen zamanda bir sonraki kitabın çıkış tarihi duyurulmazken dizi 8 sezona yayılan 73 bölümü tamamladı. Martin’in seriyi son bir romanla daha, A Dream of Spring’le bitirmesi bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

David Benioff ve D.B Weiss’ın yapımcılığındaki HBO dizisinin olay örgüsü, 5. sezonun sonunda Jon Snow’un öldüğü kilit anda kitaplarınkine yetişmişti. Dizi daha sonra roman serisinin gidişatını Martin’in notları ve genel rehberliği yardımıyla devam ettirmişti.

Martin’in, dizinin hikayeyi kitaplara sadık kalarak anlatabilmesi için 13 sezona ihtiyacı olduğu kanısında olmasına karşın Weiss ve Benioff 6. sezonla birlikte kitapların önüne geçtikten sonra son iki kısaltılmış sezonla ilerleyişi kısa kesmeyi seçmişti.

HBO, Westeros evreninden hikayeleri, Martin’in devam romanı Fire and Blood’ı esas alan yan ürün House of Dragon’la bir dizide anlatmaya devam edecek. 

Screen Rant’ta yer alan habere göre Martin bloğunda bir mesaj paylaşarak sağlığının yerinde olduğu ve güvende olduğu konusunda hayranlarını rahatlattı. The Winds of Winter’ı tamamlamak için motivasyonunun yüksek olduğunu belirten Martin şu ifadeleri kullandı: 

Sağlığım için endişelenenler için... evet, yaşım ve fiziki durumum göz önünde bulundurulduğunda en hassas grupta olduğumun farkındayım. Ama şu anda iyiyim ve alınabilecek tüm duyarlı önlemleri alıyoruz. Uzak, izole bir yerde, ekibimden bir kişinin refakatindeyim, şehir merkezine gitmiyorum, kimseyle görüşmüyorum.

Martin sözlerini şöyle sürdürdü:

Doğruyu söylemek gerekirse vaktimi gerçek dünyadan çok Westeros’ta geçiriyorum, her gün yazıyorum. Yedi Krallık’ta işler epey çetin ama belki burada geldiği hal kadar değil.

Game of Thrones, finalinden bu yana televizyonlardaki en sevilen diziden, tekrar izlemeye çok az kişinin kalkışacağı bir yapım olma yolunda keskin bir düşüş yaşadı. 

Hayranların dizinin son sezonlarına duyduğu hayal kırıklığının Martin’in işine tutkusunu azaltmadığını görmek umut verici.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU