Eski Suudi İstihbarat Başkanı’ndan İsrailli gazeteciye: Arap bir kızla evlenmen lazım

İsrailli gazeteci Barak Ravid, Suudi Arabistan eski İstihbarat Başkanı Prens Turki El Feysal ile gerçekleştirdiği röportajın ardından kendisiyle Arapça konuşmaya çalıştığı görüntüleri paylaştı

İsrailli gazeteci Barak Ravid ve Suudi Arabistan eski İstihbarat Başkanı Prens Turki El Feysal (Londra - Fotoğraf: Twitter/BarakRavid)

Ravid, kendi Twitter hesabından paylaştığı videoya “İzleyin… Emir Turki El Feysal ile Arapça konuşmaya çalışıyordum ve bana Arap bir kızla evlenmemi söyledi” notunu düştü. 

El Feysal: Arap bir kızla evlen, İsrailli gazeteci: Evliyim, çok tehlikeli

Videoda İsrailli gazeteci Barak Ravid Turki El Feysal’a “Eskiden daha iyi Arapça konuşurdum ama unuttum. Konuşmaları anlıyorum, okuma ve yazmam da iyi. Ancak konuşmaya gelince zorlanıyorum’’ diyor. Suudi Emir ise “Arap bir kızla evlenmen lazım” şeklinde cevap veriyor. İsrailli buna karşın “Ben evliyim. Bu çok tehlikeli” karşılığını veriyor.

 

Paylaşımla ilgili yorum yapan Suudi kullanıcılar, El Feysal’ın Suudi değil de Arap bir kız önermesine tepki gösterirken, bazı kullanıcılar da Yahudi birinin Arap bir kızla evlenemeyeceği yönünde yorum yaptı.

Tel Aviv’e davet

İsrailli Kanal 13 Televizyonu’nun konuğu olan Suudi eski İstihbarat Başkanı, kendisini Tel Aviv’e davet eden Barak Ravid’e, bir gün Kudüs’te bulunan Kral Feysal Caddesi’ni ziyaret etmek istediğini iletti. 

“Netanyahu İsraillileri kandırıyor”

Kanal 13’e konuşan El Feysal, “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin konusuna değinmeden Arap dünyası ile ilişkileri güçlendireceği yönündeki açıklamalarıyla İsraillileri kandırıyor” dedi.

Suudi Prens, Mescid-i Aksa’da namaz kılma isteği olup olmadığına yönelik bir soruya “Ölmeden önce Kudüs’ü ziyaret etmek isterim. Ancak maalesef bunu görebileceğim konusunda çok iyimser değilim” şeklinde cevap verdi.

DAHA FAZLA HABER OKU