Trump 2020 seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olması için gereken barajı geçti

ABD koronavirüs salgınıyla karşı karşıyayken ön seçimler yapılıyor

Trump, kasım ayında yapılacak seçimlerde partisini bir kez daha temsil edecek (AP)

Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin 2020 başkan adayı olması için gereken delege barajını geçti.

Associated Press'e göre Florida ve Illinois ön seçimlerini kazanan Trump, gereken bin 276 delegeden daha fazlasının desteğini almayı başardı.

Salı günkü seçimler öncesinde bin 141 delegesi olan ve aday gösterilmek için 135 delegeye daha ihtiyaç duyan Trump, böylece 2016'ya kıyasla iki ay önceden adaylığını garantilemiş oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'a karşı yarışan eski Massachusetts Valisi Bill Weld, bu ön seçim döneminde sadece Iowa'da bir delege kazanabildi.

Demokrat ön seçimleriyse Florida ve Illionois'in yanı sıra bugün Cumhuriyetçi ön seçimlerin yapılmadığı Arizona'da gerçekleştiriliyor.

Tahminlere göre şu ana kadar Florida ve Illionois'de Joe Biden, rakibi Bernie Sanders'in önünde gidiyor. Eski Başkan Yardımcısı Biden'ın Arizona'da da kazanması bekleniyor. Biden böylece, kasım ayında yapılacak seçimlerde Donald Trump'a karşı yarışacak Demokrat aday olma yolunda açık ara önde olacak. 2020 yarışını halen sürdüren üçüncü ve son Demokrat aday adayıysa, şu ana kadar sadece iki delege kazanabilmiş olan Tulsi Gabbard.

Söz konusu eyaletlerdeki seçimlerin koronavirüs salgınının dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemde gerçekleşmesi, seçim organizatörlerini kaosa sürükledi. Ohio ön seçimleri, Kovid-19'un sebep olduğu acil sağlık durumu sebebiyle oylamanın başlamasına saatler kala iptal edildi.
 


ABD'nin halka 50 kişinin üzerindeki toplantıları iptal etmesi yönünde çağrıda bulunması Cumhuriyetçilerin ağustosta, Demokratların da temmuzda toplayacağı kurultayların geleceğini tartışmalı hale getirdi.

50 Amerikan eyaletinin tamamına ulaşan yeni koronavirüs sebebiyle ülke genelinde 100 kişi yaşamını yitirdi. Batı Virginia Valisi Jim Justice'in salı günü yaptığı açıklamayla son ABD eyaletinde de virüsün varlığı teyit edilmiş oldu.

Salgın nedeniyle personel sıkıntısı çeken Florida'da birçok oy merkezi kapatılmak zorunda kalırken, Illinois'de seçmenlerin geri çevrildiği belirtildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU