Trump Amerikalılara biner dolar koronavirüs desteği vermeyi planlıyor

Hazine Bakanı, Beyaz Saray’ın “Amerikalılara acilen çek göndermeyi planladığını” söyledi

ABD Başkanı Donald Trump'a yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapılmış ve sonuçlar negatif çıkmıştı (AP)

Donald Trump yönetiminin Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Başkanı’nın koronavirüs salgını ışığında Amerikan ekonomisinin yavaşlamasıyla mücadele için yurttaşlara olanaklar dahilinde bin dolar (yaklaşık 6 bin 400 TL) veya daha fazla tutarda çek göndermek istediğini söyledi.

Steven Mnuchin salı günkü basın toplantısında, Beyaz Saray’ın bazı durumlarda bin doları aşabilen miktarlarda olmak üzere “Amerikalılara acilen çek göndermeyi planladığını” söyledi ancak bu adım henüz yönetim tarafından resmi olarak ne doğrulandı ne de ana hatlarıyla ortaya kondu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mnuchin, Beyaz Saray briefinginde “Başkan bana talimat verdi, şimdi bunu yapmamız gerekiyor” dedi.

Hazine Bakanı, çek miktarının kaydeder olacağını ve milyonerlerin bundan yararlanamayacağını belirtmek dışında başka bir detay vermedi.

Mnuchin, “Amerikalıların ceplerine hızlı şekilde para girmesini sağlamak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Borsa, pazartesi günü yaşanan ciddi düşüşün ardından briefing sırasında yükseldi.

Beyaz Saray salı günü Kongre’den işletmelerin ve vergi mükelleflerinin salgınla birleşen ekonomik krizle baş edebilmelerine yardımcı olması için büyük bir acil kurtarma paketine onay vermesini istedi.
 


Mnuchin, kabaca 850 milyar dolarlık (yaklaşık 5,5 trilyon TL) paketi Senato’daki Cumhuriyetçilere özel öğle yemeğinde anlatmayı planladı. Yetkililer Kongre’nin paketi bu hafta onaylamasını amaçlıyor. Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ise salı sabahı Senato’nun açılışında hızla harekete geçileceği yönünde taahhütte bulundu.

McConnell, “Senato, güçlü ulusumuzun ve onun temelini oluşturan güçlü ekonomimizin bu fırtınayı atlamasını sağlamak için Temsilciler Meclisi’nde geçirilenlerin ötesinde yeni önemli ve cesur adımlar atmadan oturuma ara vermeyecek” dedi.

2008’deki banka kurtarma paketi ya da 2009’daki iyileştirme yasasından daha büyük olan Beyaz Saray’ın bu teklifi, iş görenler için muazzam bir vergi indirimi, havayolu endüstrisi için 50 milyar dolar ve küçük işletmeler için de rahatlama sağlamayı hedefliyor.

Meseleyle ilgili bilgi sahibi iki kişi, kamuoyuna açıklama yapma yetkileri bulunmadığından isimlerinin gizli kalması koşuluyla bu talebi Associated Press’e anlattı.

AP'den de yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU