Vuhan'da bugün de sadece bir vaka tespit edildi

Koronavirüsün dünyaya yayıldığı Çin’in Vuhan kenti salgından kurtuluyor. Kentte iki gündür üst üste sadece bir yeni hasta tespit edildi

Fotoğraf: AFP

Yeni tip koronavirüsün ilk kez tespit edildiği ve hastalığın kaynağı kabul edilen Çin’in Vuhan kentinde ilk kez iki gün üst üste yalnızca bir vaka tespit edildi. Sayılar kentte salgının önüne geçildiğini gösteriyor

Çin Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili rutin açıklamasında, Vuhan'da dün ve bugün birer yeni Kovid-19 vakasının kayıt altına alındığını, bugün ülke genelinde yeni vaka sayısının ise 13 olduğunu duyurdu. 

Vakalardan 3'ünün Pekin, 3'ünün Şanghay, 1'inin Siçuan, 5'inin de Guangdong'da görüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Çin'de virüs nedeniyle son 24 saatte 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, ölü sayısının 3 bin 237'ye yükseldiği belirtildi. Toplam vaka sayısının 80 bin 894 olduğu aktarılan açıklamada, 69 bin 614 hastanın ise sağlığına kavuştuğu kaydedildi.

 

5006389285242099.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Deniz ürünleri pazarından çıktı, dünyaya yayıldı

Vuhan’ın bağlı olduğu Hubey eyaleti şu ana kadar salgında en çok kayıp veren bölge olarak kayıtlara geçti. Hubey’de salgın 3 bin 122 insan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti.

Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Virüsün kısa sürede diğer şehir ve eyaletlere sıçraması nedeniyle Vuhan kenti, ocak sonunda giriş çıkışlara kapatılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU