The Walking Dead senaristleri 11. sezona evden hazırlanacak

Koronavirüs salgınının sayısız film ve televizyon setini durdurmasına rağmen The Walking Dead’in senaryo birimi çalışmaya devam ediyor

Dizilerinin konusu göz önüne alındığında The Walking Dead’in senaristlerinin koronavirüs salgınını sağ atlatmanın yollarını bulmuş olması şaşırtıcı değil.

Bilmeyenler için, The Walking Dead, zombi kıyametini takip eden yıllarda hayatta kalan insan gruplarını konu alıyor. Kıyametin başlangıcının virütik bir salgın olmasından dolayı bazı izleyenler The Walking Dead’le dünyanın mevcut durumu arasında bazı kıyaslamalarda da bulunuyor.

Küresel koronavirüs salgını hayatın pek çok alanında köklü değişikliklere neden oldu, okullar kapatıldı ve ofisler çalışanlarını evden çalışmaya yönlendiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İş eğlence sektörüne geldiğinde, salgının etkileri aşikâr. ABD’deki sinema salonları izleyici sayılarına sınır getirirken, Mulan, Hızlı ve Öfkeli 9 (Fast and Furious 9) ve Ölmek İçin Zaman Yok (No Time To Die) gibi filmlerin gösterim tarihleri ertelendi.

Öte yandan başka pek çok ülkede sinema salonları toptan kapatıldı. South By Southwest (SXSW) ve CinemaCon gibi etkinlikler iptal edildi, film ve televizyon prodüksiyonları durma noktasına geldi.

The Walking Dead ve yan ürünü Fear the Walking Dead de istisna değil, fakat ilki, şu an prodüksiyonda olmaması açısından şanslı.

Bunun yerine an itibarıyla senaristler 11. sezona hazırlanıyor ve program yöneticisi Angela Kang’e göre işler hala planlandığı şekilde ilerliyor.

Screen Rant’ta yer alan habere göre bu özgün durumla ilgili THR’a konuşan Kang, The Walking Dead yazarlarının “uzaktan çalışmaya çoktandır hazırlıklı” olduğunu anlattı. Kang şunları söyledi:

Bugün kimse ofiste olmayacak. Senaryo birimi çalışmaya devam edecek. İşleri konferans aramaları ve video konferanslar üzerinden sürdürmeye devam edeceğiz. Uzaktan da olsa her şey ilerlemeye devam edecek.

The Walking Dead senaryo birimi için senaristlerin kendilerini iyi hissetmediklerinde uzaktan çalışması uzun süredir standart prosedür haline gelmişti. Dolayısıyla şimdiki durum onlar için rutin çalışmadan neredeyse farksız.

Video konferanslar sayesinde Kang ve diğer senaristler gelecek sezonu tartışmak için toplantı yapma imkanına sahip.

Kang, “Şimdilik etkilenmiş değiliz” diyor. 

The Walking Dead’in 10. sezonu şu an yayında, 11. sezonsa henüz prodüksiyona girmedi. Öte yandan salgının ne kadar daha devam edeceğine göre prodüksiyon da etkilenebilir. 

Herhangi bir senarist ekibi bunun gibi bir kitlesel salgına hazırlıklı olacaksa, bu The Walking Dead’in ekibi olacaktır.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU