Almanya koronavirüs nedeniyle kara sınırlarını kapattı

Koronavirüsün yayılmasını engellemeye çalışan Almanya, beş komşusuyla kara sınırlarını kapattı

Almanya'da şu ana kadar koronavirüsten ölen kişi sayısı 13 olarak açıklandı / Fotoğraf: Reuters

Almanya, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yarından itibaren İsviçre, Lüksemburg, Danimarka, Avusturya ve Fransa sınırlarında yeniden kontrollere başlayacağını duyurdu.

Buna göre geçerli bir nedeni bulunmayan kişilerin giriş ve çıkışına izin verilmeyecek. Alınan karara göre sınırlardan yalnızca ticari ürün taşıyan araçların geçişine izin verilecek.

Bu arada, Almanya’nın da aralarında bulunduğu G-7 ülkelerinin liderleri bugün koronavirüs tedbirlerine ilişkin video konferans düzenleyecek.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Alman vatandaşlarının ülkelerine girme hakkının bulunduğunu aktardı.

Bu kararı Başbakan Angela Merkel ve ilgili eyalet başbakanlıklarıyla aldıklarını belirten Seehofer, sınırlarda kontrol yapılacağına ilişkin Avrupa Birliğinin (AB) ve ilgili ülkelerin bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.

Uygulamanın sınırların kapatılması anlamına gelmediğini ifade eden Federal Polis Şefi Dieter Romann ise, sınırları kapatmakla sınırları kontrol etmenin ayrı şeyler olduğunun altını çizdi.

Almanya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükseldi. Vaka sayısı ise 6 bin 206 olarak biliniyor.

Alman medyası artış bekliyor

Die Zeit gazetesinin yayınladığı tabloya göre, Kuzey-Ren Vestfalya koronavirüs nedeniyle en çok etkilenen bölge haline geldi. 2 bin 493 vakanın bulunduğu bölgede, 6 kişi hayatını kaybetti. Kuzey Ren-Vestfalya bölgesini ise 977 vaka ve 3 ölüm ile Baden-Vürtemberg bölgesi takip ediyor. Son olarak da 886 vaka ve 4 ölü ile Bayern bölgesi geliyor. Diğer bölgelerde vaka sayıları çok fazla olmasa da gerek Alman hükümeti, gerekse Alman medyası vaka sayılarında artışın beklendiğinin altını çizdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU