İstanbul'daki üç öğrenci yurdu koronavirüs karantinası için boşaltıldı

İstanbul’da koronavirüs karantinası amacıyla 3 öğrenci yurdu hazırlandı. Öğrencilerin bugün yurtları boşaltmaları istendi

Türkiye’de koronavirüs vakasının 18’e yükselmesinin ardından, ülke genelinde karantina için hazırlıklar yapılıyor.

Ankara ve Konya'da yurtların boşaltılıp koronavirüsü karantinası için kullanılmaya başlamasından sonra İstanbul'da da 3 yurt aynı amaç için hazırladı

Öğrencilerden yurdu boşaltmaları istendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı 3 bin 200 kişi kapasiteli Güngören’deki Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu ile Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Florya Kız Yurdu ve Başakşehir’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Yurdu'nun olası bir koronavirüsü karantinası durumunda kullanılmak üzere boşaltıldığı öğrenildi.

Yurtlarda kalan bir çok öğrenci okulların tatil edilmesi nedeniyle ailelerinin yanına giderken, kalmak isteyen öğrenciler de başka yurtlara yönlendirildi.

Öğrencilerin yurtlardan ayrılmaları istendi.

 

İstanbul Valiliği'nden açıklama 

Valilik yurt dışına geçici olarak giden vatandaşlar ve karantina için hazırlanan öğrenci yurtlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda’ya 'geçici olarak kısa süreliğine giden veya bu ülkelerde öğrenci olarak bulunan ve ülkemize dönmek isteyen' vatandaşlarımızdan 16 Mart Pazartesi günü (bugün) saat 17.00’ye kadar bulundukları ülkelerdeki Türk diplomatik temsilciliklerine başvuran vatandaşlarımızın Türkiye’ye dönüşleri 17 Mart Salı günü saat 24.00’e kadar sağlanacaktır." denildi.

Boşaltılan yurtlarda kalan öğrencilerin mağdur edilmediği ifade edildi. 

Valiliğin boşaltılan öğrenci yurtlarıyla ilgili açıklamasında şunlara yer verildi:

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tedbirleri doğrultusunda Valiliğimiz koordinasyonunda İstanbul’a gelecek vatandaşlarımız 14 gün süreyle karantina/gözetim altına alınacaklardır.

Bu amaçla İstanbul’da misafir edilecek vatandaşlarımız için geçici olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı; KYK Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu, KYK Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu KYK Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu tahsis edilmiştir.

Bu yurtlardaki öğrencilerimiz geçici olarak diğer KYK yurtlarına yerleştirilmektedir. Öğrencilerimize gösterdikleri sabır ve anlayıştan ötürü teşekkür ediyoruz.

Sağlık Bakanlığımızın ifadesiyle “Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak tehdit o kadar zayıflar.”

Anlayışınız, işbirliği ve sabrınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU