Çeçen lider Kadirov: Acele etmeyin, zaten öleceksiniz, sarımsak yiyin iyi gelir

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Kadirov, koronavirüsün çok da dert edilmemesi gerektiğini söyleyip, balla limonu karıştırıp içme tavsiyesinde bulundu

Kadirov, 2007'den bu yana Çeçenistan'ı kontrol ediyor (AP)

Dünyayı korkuya sevk eden koronavirüs salgınına Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov da el attı. Cumartesi günü bir yerel yönetim toplantısında konuşan 43 yaşındaki Çeçen lider, tehlikenin fazla büyütüldüğünü iddia etti:

Çin’de bir hastalık çıktı diye insanların uykuları kaçıyor. Virüsün onları bulmasından ve ölmekten korkuyorlar. Acele etmeyin, zaten öleceksiniz. Vaktinden önce ölmemeye bakın. Grip gibi; sağlığı iyi olanlar üstesinden gelecek, kötü olanlar gelemeyecek.

2007’den bu yana Rusya’nın kontrolündeki Çeçenistan’da devlet başkanlığı yapan Kadirov, geleneksel yöntemlerin küçümsenmemesi gerektiğini de öne sürdü:

Limonu bal ve suyla karıştırın ve için. O zaman virüs size gelmez. Sarımsağınızı yiyin.

Kadirov, daha önce de toplu etkinliklerden ve yurt dışı seyahatlerinden kaçınma çağrısında bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1 milyon 300 bini aşkın nüfusa sahip Çeçenistan’da henüz teyitli koronavirüs vakası açıklanmadı. Rusya’da ise 25’i başkent Moskova’da olmak üzere en az 59 kişide virüs tanımlandı fakat henüz resmi rakamlara göre konuyla bağlantılı herhangi bir ölüm yok.

Dünya çapında ise 161 bin aşkın koronavirüs vakası tanımlanırken, ölü sayısı 6 bine yaklaştı. 3 bin 199 kişinin öldüğü Çin’i, bin 441 ölümle İtalya takip ediyor. 



RT

DAHA FAZLA HABER OKU