“Koronavirüsü fırsata çevirmek isteyen tarikatlar var”

Saygı Öztürk: Koronavirüs için dua edecekseniz edin ama asıl kendimizi emanet edeceğimiz Türk hekimleridir

Fotorğaf: Reuters

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Türkiye’de en az 6 kişide görülen koronavirüsle ilgili maddi kazanç sağlamaya çalışanların yanısıra tarikatların da benzer bir yarış içinde olduğunu söyledi.

"132 kez okunması gereken korunma duası var"

Öztürk, bugünkü köşe yazısında “Açıkçası koronavirüsü fırsata çevirmek isteyen, bunun üzerinden güçlerini artırmak isteyen tarikatlar ve bunların yarışı da var” dedi ve şunları yazdı:

Cübbeli Ahmet Hoca'nın gönderdiği duaların başında günde 132 kez okunması gereken “Bulaşıcı mikroplardan korunma” duası var. Sabah-akşam ayrıca bulunduğu her mekanda okuyana, oradan ayrılana kadar hiçbir şeyin zarar vermeyeceği ayrı bir dua yer alıyor. Sabah-akşam üçer kez okuyana hiçbir şeyin zarar vermeyeceği hadisten zikredilen dua da bulunuyor. Amansız dertlerin şifası için, özellikle bulaşıcı hastalıkların gitmesi için sıkça salavat okunması öneriliyor. “İlacı bulunmamış kötü hastalıklardan sığınma duası”nın yanı sıra, bulaşıcı virüslerin zararını def için her namazdan sonra üçer kez okuyana hiçbir mikrop bulaşmayacağı açıklaması da yer alıyor. Okuyan ya da abdestliyken üzerinde taşıyan kişiyi ve aile fertlerini bulaşıcı mikroplardan koruyan bir dua da Cübbeli Hoca'nın önerdiği duaları arasında.

Menzil tarikatının sayfasında yayınlandığı öne sürülüp sosyal medyada paylaşılan bir nottan söz ediliyor. Koronavirüs dünyayı kasıp kavururken Gavs, mana aleminde virüsle görüşür. Virüs dile gelip, “Ey Gavs, bana Covid-19 derler, vazifem yer yüzünü sarıp Ademoğlunu cezalandırmaktır. Müsaade edersen Türkiye'ye de musallat olacağım” der.  Gavs “Müsaade etmiyorum. Ben sağ olduğum müddetçe sana Türkiye'de selamet yoktur” der ve bunun üzerine virüs gider.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kendimi Türk hekimlerine emanet edeceğiz"

Öztürk, yazısının ilgili kısmını şöyle bitirdi:

Ülkemizde “Bize bir şey olmaz” diyen bir kesim olduğu gibi, alınan önlemleri abartan, panik havasına girenler de var. Koronavirüs için dua edecekseniz edin ama asıl kendimizi emanet edeceğimiz Türk hekimleridir. Dün de onların bayramı vardı.

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU