Yeni Şafak yazarından koronavirüs yazısı: Tıp sadece bedeni koruyor; endişeye bir şey yapabilir mi?

Ergün Yıldırım: Bunlarla mücadele etmek de bir mesuliyet. Allah, insanın kaderinde hem gazabıyla hem de müjdesiyle var

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ergün Yıldırım, koronavirüs konusunda “tıp ve dinin el ele vereceğini” söyledi. Tıp biliminin insanların sadece bedenini koruduğunu öne süren Yıldırım, “Bunları imtihan olarak görmek  gerektiğini” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım, bugünkü köşe yazısında, insanların koronavirüs konusunda büyük bir endişe ve korku içinde olduğunu belirtirken şu görüşlerini dile getirdi:

Tıp, büyük gayretler sarf ediyor. Ama sadece bedeni koruyabilir. Peki korku, endişe ve panik davranışları konusunda bir şey yapabilir mi? Salgının toplumları sarsan ve anlamlarını alt üst eden boyutları ne olacak? Bilim buna cevap verebilir mi? Büyük sosyolog Berger’e göre kutsallık şer olana karşı insanın anlam dünyasını koruyan bilinçtir. Kutsallık, insanın ruhsal ve zihinsel varlığını alt üst etmeye karşı direnç gösteren en temel duygudur. Tıp/bilim ve kutsallık burada el ele verecek. Harari’nin bilimin tek başına kurtuluş sağlayacağı ve dinin hayattan tamamen çekileceği yalanı da çöpe atılacak.

İnsanların varlığını sürdürdüğü sürece hastalık ve salgının bitmeyeceğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

Bunlar insan ve toplumların kaderi. Bunlarla mücadele etmek de bir mesuliyet. Allah, insanın kaderinde hem gazabıyla hem de müjdesiyle var. İnsana düşen gayret ve teslimiyet içinde olmak. Bunları imtihan olarak görmek. İmtihandan sıhhat kadar ibretle de çıkmak. Yeniden deizm, materyalizm ve pozitivizm gibi çağdaş ideolojilerin “Tanrı’yı sürgüne gönderen” sapmalarından uzak durmak.

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU