ABD Başkanı Trump: Koronavirüs testi yaptırdım ancak sonuç henüz çıkmadı

Trump'ın düzenlediği toplantıdan önce, gazetecilerin ateşinin ölçüldüğü ve bir muhabirin ateşinin 37,7 derece çıkması nedeniyle toplantıya alınmadığı belirtildi

Fotoğraf: AP

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs testi yaptırdığını ancak henüz sonucun çıkmadığını duyurdu. 

ABD'de şu ana kadar koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 50 olduğunu belirten Trump'ın düzenlediği toplantıdan önce, gazetecilerin ateşinin ölçüldüğü ve bir muhabirin ateşinin 37,7 derece çıkması nedeniyle toplantıya alınmadığı belirtildi. 

Toplantıda ABD'deki ölüm sayısının çok daha fazla olabileceği ancak aldıkları önlemler sayesinde sayının 50'de kaldığını ifade eden Trump, virüsle mücadele için 50 milyar dolar bütçe ayırdıklarını ve herkesin ücretsiz test yaptırabileceğini duyurdu. 

Görüştüğü isimlerde yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesinin ardından teste girdiğini söyleyen Trump, sonucun gelmesini ne kadar süreceğini ise bilmediğini belirtti. Trump, "El sıkışmasının iyi bir fikir olmadığının farkındayım ama bir refleks haline geldi. Mikrofona dokunma diyorlar, ben dokunmasam başkası dokunacak" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU