"ABD'liler en az iki ay evden çalışabilir"

Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Müdürü Fauci, ABD'lilerin koronavirüs sebebiyle evde oturmaya hazırlanmaları gerektiğini söyledi

Fauci, daha önce yaptığı açıklamada, ABD'nin sıkı bir seyahat engeli uygulayacağını düşünmediğini ifade etmişti (AFP)

ABD’li üst düzey sağlık yetkilisi, ölümcül koronavirüs ülke genelinde yayılırken, Amerikalıların yaklaşık iki ay veya daha fazla süreyle faaliyetlerin durdurulmasına ve evden çalışmaya hazır olmaları gerektiğini söyledi.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Müdürü Anthony Fauci, Good Morning America programına verdiği röportajda “Durum düzelmeye başlamadan önce kesinlikle daha da kötüleşecek” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözlerine devam eden Fauci, virüs ülke çapında topluluklara yayılırken, Amerikalıların “8 hafta veya daha fazla” süreyle faaliyetlerin durdurulmasını ve evden çalışmayı deneyimleyebileceklerini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün salgını pandemi ilan etmesinden ve Donald Trump’ın Amerikan vatandaşı olmayanların Avrupa’dan ABD’ye seyahatini yasakladığını duyurmasından birkaç gün sonra, cuma sabahı bu uyarı yapıldı.
 

 

ABD’de şu ana kadar bin 700’ü aşkın virüs vakası teyit edilirken, bu oranın çok daha yüksek olabileceği yönünde eleştiriler ortaya koyuluyor. Test kitlerinin eksikliğini gören bazıları, enfeksiyon kapan çok daha fazla insanın olabileceğine işaret etti fakat teyit etmeden bunu kesin olarak bilmek imkansız.

ABD’de virüs nedeniyle 40 kişi hayatını kaybederken, bunlara ülkedeki salgının şu ana kadarki merkez üssü konumunda olan Washington eyaletinde 31; California’da 4, Florida’da 2, New Jersey ve Georgia’da ise birer ölüm de dahil.

Uyarısı, Dr. Fauci için aciliyetin biraz arttığını gösteriyor. Günler önce Amerikalıların bir krize karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade eden Fauci, ABD’nin ülkeye geliş ve ülkeden çıkışa ilişkin sıkı seyahat engeli uygulayacağını düşünmediğini de belirtmişti.

"Gerçekçi olmalıyız. Bunun kimsenin ülkeye giremeyeceği veya ülkeden çıkamayacağı kadar acımasız olacağını düşünmüyorum” diyen Fauci sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Bunun gibi vakalar, özellikle toplum çapında görülmeye devam ederse, ‘azaltma’ dediğimiz şey olacak: Sosyal mesafeyi korumak, insanları kalabalık yerlerden uzak tutmak, seyahat etme ihtiyacının ciddiyetini gözden geçirmek gibi şeyler esas olacak. Bunun en savunmasız olanlar için özellikle önemli olduğunu düşünüyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU