İngiltere'de futbola koronavirüs engeli: Premier Lig dahil tüm maçlar 4 Nisan'a ertelendi

İngiltere'deki Premier Lig dahil tüm lig maçlarının koronavirüs salgını nedeniyle 4 Nisan'a kadar askıya alındığı bildirildi

Fotoğraf: Reuters

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğu gibi İngiltere'de de futbola darbe vurdu. 

İngiltere Futbol Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, İngiltere Premier Lig, Championship Lig, Kadınlar Süper Ligi ve Kadınlar Championship ligindeki maçların İngiltere'de de etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle 4 Nisan'a kadar ertelendiği bildirildi.

 

 

Açıklamada, Kovid-19 nedeniyle bazı futbol kulüplerinin karantina kararı almasının ardından böyle bir adım atıldığı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lig maçlarının yanısıra federasyon kupası ve altyapı takımlarının maçlarının da 4 Nisan'a kadar ertelendiği ifade edilen açıklamada, taraftarlara mağduriyet yaşamamaları için bilet ücretlerinin iade edileceği aktarıldı. 

Avrupa'da İspanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İrlanda ve son olarak Fransa'da ligler ertelenmişti. Almanya'da maçlar seyircisiz oynanırken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'de maçların seyircisiz oynanacağını bildirmişti.

 

Arteta-AA.jpg
Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Kovid-19'a yakalandı / Fotoğraf: AA

 

Premier Lig'deki birçok takım Kovid-19'dan etkilendi

Arsenal Kulübü, teknik direktör Mikel Arteta'nın Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını, futbol takımı ve antrenörlerin karantinaya alındığını doğruladı.

 

 

Chelsea Kulübü, genç futbolcu Callum Hudson-Odoi'nin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından diğer oyuncuların da kendilerini karantinaya aldığını bildirdi.

 

 

Manchester City'nin savunma oyuncularından Benjamin Mendy, ailesinden birinin Kovid-19 kapmasının ardından kendisini toplumdan izole ettiğini açıklarken, Leicester City'den 3 futbolcunun koronavirüs testine girdiği duyuruldu. 

 

 

Everton Kulübü ise bir oyuncusunun testinin Kovid-19 ile benzer semptomlar göstermesi üzerine A takım oyuncularının karantinaya alındığını açıkladı

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU