ABD'den Türkiye açıklaması: NATO üyeleri Türkiye'ye askeri yardım sağlamalı

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Brüksel'deki NATO karargahında İdlib ateşkesini değerlendirdi, Türkiye'ye dönük mesajlar verdi

Fotoğraf: AA

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye'ye yardım için Suriye'nin İdlib vilayetine kara birlikleri konuşlandırma ihtimalini dışlayabileceklerini, havadan ne yapılabileceklerine baktıklarını söyledi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında yürüttüğü görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Jeffrey, "NATO, İdlib'de Türkiye'ye askeri yardım sağlamalı, bunun için neler yapılabileceğine bakılacak. Her şey masada" ifadesini kullandı. 

Jeffrey, "İdlib'de kalıcı ateşkesin Rusya ve Suriye'nin çıkarına olduğuna inanmıyoruz. Onlar zafer kazanmanın eşiğinde" diye konuştu. 

Ateşkesin ihlali halinde Türkiye'ye yardım için kara birliklerinin konuşlandırılma ihtimalinin zayıf olduğunun altını çizen Jeffrey, "Havadan neler yapılabilir bakacağız" deyip, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı hava savunma sistemi S-400'ler ile ilgili olarak ise şunları söyledi: 

Ankara'nın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımıyla ilgili tutumunu netleştirmesi gerekiyor.  

Görüşmeler ve basın toplantısında Jeffrey'ye ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield de eşlik etti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU