Akşener: Dostun Putin kapıda beklemeni herkese gösterip bizi rezil etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova temasları başta olmak üzere gündeme ilişkin konulara değindi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantasında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Mart'ta Rusya'nın başkenti Moskova'ya düzenlediği ziyareti anımsatan Akşener, "Soçi Anlaşması'nı dahi koruyamadılar. Ama Lozan'a laf atıyorlar. Lozan'a siz gitseydiniz Batı'da Yunanla Doğu'da Ruslarla devriye atıyorduk" diye konuştu:

Suriye topraklarında operasyon yapmamıza neden olan PKK/YPG/PYD’den artık söz edilmiyor. Milletimizin gözüne baka baka zaferden söz edenler var. Esed rejimi bir anda Suriye Arap Cumhuriyeti oluverdi. Esad ile aracılarla görüşüldüğünü sayın Erdoğan’ın ağzından öğrendik. Biz bunu derken iktidar Emevi camisinde namaz kılacaklarını söyledi. Biz bunları derken iktidar taş üstünde taş omuz üstünde baş kalmayacak diye ultimatom verdi. Gözlem noktalarımız ıssız adalar gibi Allah’a emanet kaldı. İktidar türkürdüğünü yaladı, kapı önlerinde süründürüldü. Sayın Erdoğan sık sık Lozan Anlaşması’nı eleştirir. Lozan’da böyle ciddiyetsiz bir ekiple gitseydik ne olacaktı? Doğu'da Ruslarla, Batı'da Yunanlılarla ortak devriye atıyor olacaktık! Soçi mutabakatını koruyamayanlar Sevr’i yırtıp atanlara dil uzatamazlar. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener, Erdoğan'ın Rusya'ya gitmesini ve görüşme öncesi görüntülerin devlet kanalında yayınlanmasını ve Türk heyetin bekletilmesini de eleştirdi:

Acı dolu bir haftayı geride bıraktık. Şehitlerimizi toprağa verdik. Ümit ettik ki yönettikleri devletin kendi şirketleri olmadığını hatırlasınlar. Ama olmadı. Mehmetçik İdlib'de vatanı için canını ortaya koydu ama sayın Erdoğan yeni beceriksizliklere yelken açığını gördük. Sayın Erdoğan bilmez ki Mehmetçik son nefesini verdiğinde geride kalanların da nefesi kesilir. Sayın Erdoğan bunları bilseydi, bunlar sayın Erdoğan’ın bunlar umrunda olsaydı evlatlarımızı yitirdikten 2 gün sonra şaka yapabilir miydi? Askerimizi şehit eden Putin ve Esad oldu, ayağına giden biz oldu. Sayın Erdoğan, biz Türkler çok savaş kaybettik ama onurumuzu hiçbir kapıda bırakmadık. Tarih boyunca kaybettiklerimizin yerine yenilerini koyabildik, yeni bir cumhuriyet kurduk. Bu nedenle Rusya'ya giderken milletçe senden tek bir beklentimiz vardı canını ortaya koyan Mehmetçik kadar onurlu olmandı. Sense gittin o onurun onda birini masa başında gösteremedin. Gittik kapılarda bekletilmeye razı olup üstüne bir de kabul edildiğiniz için Putin'e teşekkür ettin. Dostun Putin kapıda beklemeni bütün herkese gösterip bizi rezil etti. Sayın Erdoğan hani itibardan tasarruf olmazdı. Onlar sana kapı önünde beklemeyi, layık gördün sen ayaklarına gidip onlara nasıl teşekkür edebildin? Yazıklar olsun. 

Gazetecilere yönelik tutuklamalara tepki

Meral Akşener, Odatv'nin yayınladığı haber sonrası gazetecilerin tutuklanmasına da "Madem şehit istihbaratçılarımızın cenaze töreni o kadar gizliydi, siyasi parti temsilcilerini neden davet ettiniz cenazeye?" sözleriyle tepki gösterdi.

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili de mesajlar veren İYİ Parti lideri, kadına yönelik şiddet ile ilgili "Kadın ölüyorsa Türkiye ölüyor demektir" tespiti yaptı:

 Milli mücadele böyledir, cumhuriyetin ilk yılları böyledir. Kültürümüz tarihimiz böyleyken kadın hapisse Türkiye geriliyor demektir. Türkiye’de kadın ölüyorsa Türkiye ölüyor demektir. Kadınımızın her türlü dayatmadan kurtulması için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU