Trump "Ruslar seçime müdahale edebilir" diyen CNN’e dava açtı

Davalar görevdeki ABD başkanını, yeniden seçim mücadelesini haberleştirecek üç büyük medya kuruluşuyla karşı karşıya getiriyor

Donald Trump'ın seçim kampanyası ekibi, 2020 Demokrat Parti tartışmalarına ev sahipliği yapan CNN'e dava açıyor (AFP)

Donald Trump'ın saldırmak için hedef aldığı ilk üç medya kuruluşu New York Times, Washington Post ve CNN'di ve şimdi üçünü de mahkemeye veriyor.

Trump'ın yeniden seçilmesi için çalışan kampanya ekibi iki büyük gazeteye makalelerde yanlış iddialarda bulundukları suçlamasıyla dava açtıktan sonra, şimdi de CNN'i mahkemeye verdi. Trump'ın kampanya ekibinin baş hukuk danışmanı Jenna Ellis, cuma günkü açıklamasında "Trump'ın kampanyasının 2020 seçimlerinde Rusya'nın yardımını istemenin olası risklerini ve yararlarını değerlendirdiğini ve bu seçeneği masada tutmaya karar verdiğini" öne süren bir makaleden dolayı CNN'i dava ettiklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ellis "Bugün Trump'ın yeniden seçim kampanyası ekibi yalan ifadelerinden ötürü ve bu ifadelerin yüzde 100 yanlış ve küçük düşürücü olduğu iddiasıyla CNN aleyhine dava açtı" dedi.

Geçen hafta bir muhabir New York Times makalesini sorunca, Trump makale yorumdan öteye geçtiği için dava açtığını söylemişti.

Ellis, kampanya ekibinin geçen ayın sonlarında CNN'den makaleyi geri çekerek özür dilemesini istediğini ama CNN'in bunu reddettiğini belirtti.

Bu üç dava, görevdeki ABD başkanını ülkenin her biri yeniden seçim mücadelesini haber yapacak en büyük üç medya kuruluşuyla karşı karşıya getiriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU