Rudaw TV muhabiri sosyal medya paylaşımlarından dolayı tutuklandı

Edirne'de, Yunanistan sınırında bulunan sığınmacılarla ilgili haber takibi yaptığı sırada gözaltına alınan Rudaw muhabiri Rawin Sterk Yıldız tutuklandı

Rawin Sterk Yıldız / Fotoğraf: Twitter

Geçen cumartesi günü Rudaw TV muhabiri Rawin Sterk Yıldız ve kameraman Mehmet Şirin Akgün Yunanistan sınırında bulunan sığınmacılarla ilgili haber takibi yaptığı sırada gözaltına alındı. 

Akgün daha sonra serbest bırakılırken, Yıldız ise 3 Mart’ta Ankara’ya götürüldü. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube’de tutulan Yıldız, bu sabah emniyet ifadesi ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadesi alınan Yıldız, “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Yıldız, buradaki ifadesinin ardından mahkeme tarafından aynı gerekçe ile tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldız, mahkeme de gazetecilik faaliyetleri yürüttüğünü ve paylaşımlarının da bu kapsamda olduğunu söyledi. 

Gazeteci Yıldız, tutuklama kararı ardından Sincan Cezaevi’ne sevk edildi.

Sosyal medya paylaşımları gerekçe sayıldı

Yıldız’ın avukatı, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandığını söyledi. 

Yıldız’ın tutuklanmasına ilişkin mahkeme gerekçeli kararında şu ifadeler yer aldı: 

Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçunu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşmış olduğu tweetlerin kasıt ve yoğunluğu ve facebook paylaşımları dikkate alındığından kuvvetli suç şüphesi olduğu anlaşılmakta ve tutuklanmasına karar verildi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU