Mike Tyson gözyaşlarına boğuldu: Boksu bıraktığımdan beri bir hiçim

Eski dünya ağır sıklet şampiyonu, boksu bıraktığından beri insanların ona farklı davrandığını anlattı

Mike Tyson nasıl değiştiğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu (Hotboxin with Mike Tyson)

Mike Tyson, kahramanı Sugar Ray Leonard'la konuşurken, boksu bıraktıktan sonra bir "hiç” olduğunu söyledi ve gözyaşlarına boğuldu.

Eski dünya ağır sıklet şampiyonu, 5 farklı sıklette dünya şampiyonu olan eski boksörü duygu yüklü bir sohbet için "Hotboxin' with Mike Tyson" adlı podcast'inde ağırladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En son 2005'te ringde görülen Demir Mike nasıl değiştiğinden ve kamuoyundaki algısından bahsetti ve artık korkulmadığını itiraf etti.

Tyson podcast'inde, “Dövüş sanatını biliyorum. Savaş sanatını biliyorum. Çalıştığım şeylerin hepsi bu kadar. Bu yüzden benden çok korkulurdu” diye konuştu.

“Bu yüzden ringdeyken benden korkuyorlardı. Bir yok ediciydim. Bunun için doğdum" ifadelerini kullanan Tyson, sözlerini şöyle sürdürdü:

Şimdi o günler geçti. Hepsi boş. Ben bir hiçim.  Artık tevazu sanatı için çalışıyorum. (...) Ağlamamın nedeni bu, çünkü artık o kişi değilim. Ve onu özlüyorum.

53 yaşındaki Tyson bunun ardından, 1997'de Evander Holyfield dövüşündeki ünlü kulak ısırma olayında görüldüğü gibi zaman zaman kontrolünü kaybeden eski halinden korktuğunu itiraf etti.

Tyson ayrıca, “Çünkü bazen bir p** gibi hissediyorum" dedi ve ekledi:

Çünkü o kişinin dışarı çıkmasını istemiyorum, çünkü eğer çıkarsa beraberinde cehennemi getiriyor. (...) Ve hiç de komik değil. Ben sert biriyim halleri hoş değil. Sadece o adamdan nefret ediyorum. Ondan korkuyorum.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU