Klopp'tan koronavirüs sorularına tepki: Neden bana soruyorsunuz? Ben beyzbol şapkası takan, kötü tıraşlı bir adamım

Alman teknik adam, dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili kendisine sorulan sorulara tepki gösterdi

Jürgen Klopp / Fotoğraf: Reuters

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Klopp, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili gelen soruları uzmanlarına sorulması gerektiğini söyledi.   

Koronavirüs salgınıyla ilgili fikrinin bir önem taşımadığını söyleyen Jürgen Klopp, "Bu hayatta sevmediğim şeylerden biri, ciddi bir konuda futbol menajerinin fikrine önem verilmesi" şeklinde görüş belirtti.

Ünlülerin ve kendisi gibi konuyla alakasız insanların fikirlerinin önemsiz olduğunu dile getiren Klopp, şöyle konuştu: 

Bu işin uzmanları insanlara 'şunu yapın, şunu yapmayın' diyecekler. Ondan sonra herşey iyi ya da kötü olacak. Teknik direktörler bunu söyleyemez. Ben politikadan da koronavirüsten de anlamam. Neden bana soruyorsunuz ki? Ben beyzbol şapkası takan, kötü traşlı bir adamım.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülkede spor organizasyonları durma noktasına geldi. 

İtalya'da lig maçlarının seyircisiz oynanacağı açıklanırken, İran, tüm spor faaliyetlerinin durdurulduğunu bildirdi.

İran Spor Hekimliği haber sitesine göre, Koronayı Önleme ve Mücadele Merkezi tarafından alınan karar uyarınca, Kovid-19 sebebiyle ülke genelinde spor faaliyetleri 20 Mart Cuma gününe kadar durduruldu. 

Söz konusu karara göre, tüm spor müsabakaları ve antrenmanları iptal edilirken, spor merkezleri de kapatıldı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU