Aydın Engin: Barış Terkoğlu’nu savunmak haberi savunmaktır

T24 yazarı: Laf ebeliği yapmadan olguları, belgeleri, kanıtları konuşturarak bilgi dolu yazılar yazıyor

Fotoğraf: Twitter

T24 yazarı Aydın Engin, "Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" başlıklı haber sonrası tutuklanan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’yla ilgili yazdı.

Engin, siyasi tercihlerinin uzak olduğu Barış Terkoğlu’nun “laf ebeliği yapmadan, belge ve kanıtları konuşturarak bilgi dolu yazılar yazdığını” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Engin, özetle şunları yazdı:

Bakın, T24 yazarlarının tümünü elbette dikkatle okurum. Sonra yakın düşündüğümüzü bildiğim başka yazarları da mutlaka okurum. Onun dışında dünyaya bakışımız, siyasal tercihlerimiz zıt olmasa bile uzak olanlardan sadece iki yazarı okurum hem de dikkatle. Biri Karar'da Yıldıray Oğur, öteki Cumhuriyet'te Barış Terkoğlu.

Her ikisi de laf ebeliği yapmadan olguları, belgeleri, kanıtları konuşturarak  bilgi dolu yazılar yazıyorlar. Her ikisi de gazete yazarlığının artık olmazsa olmazı olmuş analitik haber'in genç ustaları. Eğer haberin ne olduğunu, nasıl elde edildiğini, nasıl doğrulatıldığını bilecek kadar profesyonel deneyiminiz ve bilginiz varsa bu iki gazetecinin yazılarındaki çok yoğun emeği, pösteki saymakla eşdeğer çabayı ve mesleki özeni hemen fark edersiniz.

Barış Terkoğlu’nu savunacağını belirten T24 yazarı, yazısını şöyle sonlandırdı:

Hayır, favorim olduğu için, beğendiğim için değil, haberi savunmak için savunacağım. Yani kendimizi savunacağım. Barış Terkoğlu'nu savunmak, yanında durmak ve geri adım atmamak haberi savunmaktır. Haber ise hayattır…

T24

DAHA FAZLA HABER OKU