Yeni bir araştırma, kod yazmak için matematik becerisinin gerekmediğini ortaya koydu

Yeni araştırma kodlamanın sadece "nerd erkekler" için olduğu klişesini çürütüyor

(Pikrepo)

Yeni bir araştırmaya göre kodlama öğrenirken problem çözme becerileri ve dil yetenekleri, matematikten çok daha önemli.

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, dil öğrenmede ve fikirlerini anlatmada doğal yeteneğe sahip kişilerin Python kodlama dilini, sayısal becerilere sahip kişilere kıyasla daha kolay öğrendiğini keşfetti.

Araştırmacılar, verilerin kodlama ve bilgisayar bilimini çevreleyen yaygın klişelerle çeliştiğini ve daha fazla kadını bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi konularla ilgilenmeye teşvik edebileceğini söyledi.

Washington Üniversitesi'nde psikoloji doçenti ve araştırmanın baş yazarı Chantel Prat, "Önkoşullu derslerden tutun da iyi bir programcının neye benzediğine dair klişelere kadar programlamanın önündeki birçok engel, onun büyük ölçüde matematikte iyi olmaya dayandığı fikri çevresinde gelişiyor ama verilerimiz bu fikri doğrulamadı" dedi ve ekledi:

Programlama öğrenmek zor, ancak iş gücünde vasıflı pozisyonlara gelebilmek için giderek daha önemli hale geliyor. Programlamada iyi olmak için ne gerektiğine dair bilgi, ciddi derecede eksik ki bu alan, bilindiği üzere, cinsiyet farkını kapamada yavaş.

Dünya genelinde devletler, şirketler ve kuruluşlar, dijital cinsiyet ayrımı denen konuyla mücadele etmek için çaba sarf ediyor. Bu konu, 2019'un Dünya Kadınlar Günü'nde odak noktası olmuştu.

Girişimler, gelecek nesilleri işgücü için hazırlamak ve cinsiyet dengesizliğini düzeltmek için kız çocuklarını gerekli bilgisayar, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik becerileriyle donatmak gerektiğini vurguluyor.

Kâr amacı gütmeyen kodlama kuruluşu code.org, kodlamanın sadece "nerd erkekler" için olduğu klişesinin, "kadınların bilgisayar biliminden kaçınmasındaki başlıca neden" olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üniversite düzeyinde programlama bölümlerine başvurabilmek için genellikle ileri düzey matematik bilmek gerekiyor. Geçmişte yapılan araştırmalar, bu tür şartların kodlamanın ve programlamanın erkeklere ait alanlar olduğuna yönelik klişeleri güçlendirdiğini göstermişti.

Scientific Reports adlı bilimsel yayında yayımlanan son araştırma, gerekli bilişsel becerilerin, matematik bilgisindense dil öğrenme becerisiyle ve kişinin çalışma belleğiyle ilgili olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar, bu verilerin toplumsal cinsiyet yanılgılarının bitmesini sağlayacağını umuyor.

Dr. Prat konuyla ilgili şunları söyledi:

Nihayetinde (çalışmanın sonuçları), bireyin öğrenme süreci için kültürel alandan bağımsız ölçümler kullanabilir.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU