Süper Lig'in ikinci yarısına Galatasaray ile Trabzonspor damga vurdu

Galatasaray ile 1 maçı eksik Trabzonspor, ikinci yarıda çıktığı müsabakalarda yenilgi yüzü görmedi. Ligde 1 maçı ertelenen BtcTurk Yeni Malatyaspor, ikinci devrede henüz puan alamadı

Fotoğraf: AA

Süper Lig'de Göztepe'nin deplasmanda Hes Kablo Kayserispor'a 1-0 yenilmesiyle, ikinci devre yoluna namağlup devam eden 2 takım kaldı.

Ligin 7 haftası geride kalan ikinci devresinde, puan kaybı bulunmayan Galatasaray ile 1 maçı eksik Trabzonspor, yoluna yenilgisiz devam ediyor. 

Galatasaray'ın 21 puana ulaştığı ikinci yarıda, Trabzonspor ile Medipol Başakşehir 16'şar, Antalyaspor 12, Göztepe ile Demir Grup Sivasspor 11 puan topladı.

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'in ikinci yarısında oynadığı 7 maçın tamamından galibiyetle ayrıldı. Sezonun ikinci yarısında vites artıran Galatasaray, bu yıl yaptığı müsabakalarda sırasıyla Yukatel Denizlispor, İttifak Holding Konyaspor, Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa, BtcTurk Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği'ni mağlup etti.

Trabzonspor ise söz konusu dönemde Kasımpaşa, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Sivasspor ve Çaykur Rizespor'u mağlup ederken Beşiktaş ile berabere kaldı. Bordo-mavili ekibin Yeni Malatyaspor'la oynayacağı müsabaka Elazığ'da yaşanan deprem nedeniyle ertelenmişti.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Sergen Yalçın'ı takımdan göndermesinin ardından ligin ikinci yarısında oynadığı 6 maçta da puan alamazken, aynı dönemde 1 müsabakası eksik Çaykur Rizespor 4, Kasımpaşa ve Yukatel Denizlispor ise 5'er puana kazanabildi.

 

Sivasspor- AA.jpg
İlk yarının lideri Sivasspor, 24. hafta itibariyle 48 puanla averajla dördüncü sırada yer alıyor / Fotoğraf: AA

 

6 takımın sıralamadaki yeri değişmedi

Ligde 24. haftayı 5. geçen Beşiktaş, 6. durumdaki Aytemiz Alanyaspor, 9. Gaziantep FK, 15. İttifak Holding Konyaspor, 17. MKE Ankaragücü ve 18. Hes Kablo Kayserispor'un, ilk yarı bitimine göre sıralamadaki yeri değişmedi.

Galatasaray ve Antalyaspor'un ilk devreye göre 4 basamak ilerlediği ligde, Göztepe ile Gençlerbirliği 2, Medipol Başakşehir, Trabzonspor ve Yukatel Denizlispor 1 sıra yükseldi.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ilk yarı sonuna göre 5 basamak geriye düşerken, Demir Grup Sivasspor ile Fenerbahçe 3, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa ise 2 sıra geriledi.    

Süper Lig'de, konuk takımın hava şartları nedeniyle İzmir'e gelememesi nedeniyle ertelenen 21. haftadaki Göztepe-Çaykur Rizespor karşılaşması 17 Mart Salı günü, Elazığ merkezli deprem sebebiyle ertelenen 19. haftadaki BtcTurk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor müsabakası ise 11 Mart Çarşamba günü oynanacak.    

İkinci yarı puan durumu şöyle:

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU