Türkiye SİHA ile vurdu, Suriyeli 2 general ile Lübnan Hizbullahı milisleri öldürüldü

TSK’ya bağlı bir SİHA tarafından Halep'te 2 general ile bir albay öldürüldü. Dünkü misillemelerde 45 Suriye askeri ve dört Lübnan Hizbullah ve bir İranlı milisin öldürüldüğü iddia edildi

TSK saldırısında ölen Suriyeli generallerden biri Tuğgeneral Barhan Rahmoun (sağda) / Fotoğraf: Twitter@SyriaGeneral

İdlib’de 34 askerin şehit edilmesinin ardından Suriye hedeflerine yönelik birçok misilleme saldırısı düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Halep güneyinde Zerbah’ta bulunan bir Suriye karargahını da hedef aldı.

Suriye kaynaklarına göre saldırıda Cumhuriyet Muhafızları 73. Tabur Komutanı Şehit Tuğgeneral İsmail Ali ile yine Cumhuriyet Muhafızları 124. Tugayı Komutanı Tuğgeneral Barhan Rahmoun ile Albay Mazen Farwati, Kaptan Osama Jaber öldürüldü.

ismail ali.jpg
TSK saldırısında ölen diğer Suriyeli tuğgeneral ise İsmail Ali / Fotoğraf: Twitter@SyriaGeneral

 

Saldırının Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile vurulduğu öne sürülürken Suriye hava savunma sistemlerinin Türkiye’den atıldığı iddia edilen bazı füzelere karşı koyduğu ve kuzey bölgelerine yeni uçaksavar sistemlerinin gönderileceği iddia edildi.

Lübnan Hizbullah'ı dört kayıp verdiğini duyurdu

Bu arada  Halep'te TSK tarafından vurulan hedeflerde Lübnan Hizbullahı'na bağlı 10 kadar milisin öldüğü iddia edilirken Lübnan Hizbullah'ından yapılan açıklamada kaybın dört olduğu duyuruldu.

ıswnews.jpg
Seyyid Ali Zanjani adlı İranlı milisin Suriye'de TSK saldırısında öldüğü iddia edildi/ Fotoğraf: ISWNews

 

İranlı milis de öldü

ISWNews Analiz Grubu'nun verdiği bilgiye göreyse Seyyid Ali Zanjani adlı bir İranlı milis de TSK saldırısında öldü.

Zanjani'nin Taftanaz havaalanının doğusunda el-Talhiyah'da bulunan Hizbullah kuvvetlerine yönelik saldırı sırasında öldüğü öne sürüldü.
 

SOHR'dan kayıp açıklaması

Bu arada çatışmalarda verilen kayıplara dair bilgiler vermesiyle bilinen Suriye Gözlemevi (SOHR), TSK'nın misillemelerinde 45 Suriye askeri ile dört Hizbullahçı'nın öldüğünü ileri sürdü.

Hama'da Curin üssüne füze saldırısı iddiası

Son olarak Hama'da Curin'de bulunan Suriye askeri üssüne TSK tarafından karadan karaya atılan füze saldırısı yapıldığı iddia edildi. Ancak bu iddianın detayları henüz netleşmedi. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU