Reuters, haberini üst düzey Türk yetkiliye dayandırdı: Türkiye, Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya geçişini engellememe kararı aldı

Ajans haberini üst düzey bir yetkiliye dayandırdı

Fotoğraf: AA

Reuters, üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye'nin Suriyeli mültecilerin kara ya da deniz yoluyla Avrupa'ya geçişlerini durdurmama kararı aldığını duyurdu.

Independent Türkçe'nin ulaştığı kaynaklara göre de İdlip'te mülteci akını olması durumunda bu mültecilerin Avrupa'ya gitmesi noktasında herhangi bir şekilde müdahale edilmeyecek.

Avrupa'ya gidecek olan mülteciler için alınan karar sadece Suriyelileri kapsamayacak diğer göçmenler için de uygulanacak.

Türk yetkili, Türk polisi, sahil güvenlik ve sınır güvenlik görevlilerinin geri çekilmesi emredildiğini de sözlerine ekledi.

"Artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de habere dair açıklama yaptı. 

Bir TV kanalının canlı yayınında Türkiye'nin sınır kapılarını Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere açtığı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

Türkiye'nin yeni mülteci baskısını taşıyamayacağını, Türkiye'nin kapasitesinin artık dolduğunu söylemiştik. Dolayısıyla oluşan tazyik artık Türkiye tarafında tutulamıyor. Yapılan saldırılar neticesinde hem Türkiye içerisindekiler Avrupa'ya doğru hareketleniyor, hem de Suriye topraklarından Türkiye'ye doğru bir hareketlenme var. Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz.

İHA’nın haberine göre Edirne'de mülteciler Yunanistan sınırına akın ediyor

İhlas Haber Ajansı (İHA) sınır kapılarının açıldığı iddiaları üzerine Edirne'de yurt dışına çıkmak isteyen mültecilerin Yunanistan sınırına akın etmeye başladığını iddia etti.

3217967 (1).jpg
Fotoğraf: İHA


Ajans haberinde, “Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na doğru yürüyüşe geçen mültecilerin sayısının sürekli arttığı görüldü” ifadelerini kullandı.

İdlib'de 33 asker şehit oldu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik hava saldırısında şehit sayısının 33'e yükseldiğini bildirdi.

Doğan, AFAD İl Müdürlüğü binasında, gazetecilere İdlib'de TSK'ye yönelik hava saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şehit sayısına ilişkin bilgi veren Doğan, şunları kaydetti:

Esed rejim güçlerinin yapmış olduğu hava saldırısı sonucu TSK mensuplarımızdan 4 Mehmetçiğimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. 4 Mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur. Yapılan hava saldırıları sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Birazdan hastanede yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Sağlık mensuplarımız, hiçbir Mehmetçiğimizin hayati tehlikesinin olmadığını ifade ettiler.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU