Sevgililer Günü'nde günbatımını izlemek için ormanda yürüyüşe çıkan çift 8 gün sonra bulundu

Çiftin ailesi "Hava karardıktan sonra yanlış yöne dönmüşler" dedi

77 yaşındaki Carol Kiparsky önde gelen bir dilbilimci. 72 yaşındaki Ian Irwin ise Parkinson hastalığı üzerine çalışamalar yapan önemli bir araştırmacı (MarinSheriff /Twitter.com)

Sevgililer Günü'nde günbatımını izlemek için yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı çift bir haftadan fazla süre sonra bulundu.

İlçe şerifine göre 77 yaşındaki Carol Kiparsky ile 72 yaşındaki Ian Irwin, Kaliforniya'nın kuzeyindeki ormanlık bölgede "hafif derecede hipotermi geçirmiş" halde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel basına konuşan Brenton Schneider "Carol ve Ian'ın anlattıklarına bakılırsa hayatta kalmalarının en temel sebebi bulundukları yerin yakınındaki bir su birikintisinden su içmeleri" dedi. 

Çift bölgeden helikopterle kurtarıldı ve hastaneye götürüldü.

Ailelerine göre ikisi de yaşananlar sırasında "sık çalılardan ötürü epey sıyrık" içinde kalmış ama "keyifleri fazlasıyla yerinde."

Çiftin San Francisco yakınlarındaki Inverness'te tatil için tuttukları kulübeden çıkış yapmaması sonrası 15 Şubat'ta arama çalışmaları başlatılmıştı.

Kiparsky'nin oğlu yerel televizyon kanalı NBC Bay Area'ya şöyle dedi: "Sevgililer Günü'nde günbatımını görmek için dışarı çıkmışlar. Hava kararınca yanlış bir yöne sapmışlar ve başları derde girmiş."

Marin İlçe Şerif Ofisi'ne göre, çift pansiyondan çıkış yapmayınca  aralarında bir telefon, araç ve iki cüzdanın da bulunduğu eşyaları kiraladıkları kulübede bulundu.
 


Bulunmalarından birkaç gün önce yetkililer kayıp çiftin öldüğünü varsaymıştı.

Perşembe günü yetkililer şöyle demişti:  "Eğer Carol ve Ian karada yürüyerek ulaşılabilir bir alanda veya onlara ulaşma çabalarımıza yanıt verebilir durumda olsaydı elimizdeki her kaynağı kullanarak yürüttüğümüz kapsamlı arama çalışmalarıyla yerlerini şimdiye kadar tespit ederdik." Dolayısıyla artık buna arama değil kurtarma çalışması diyoruz."

Çift cumartesi günü canlı bulundu.

Aileleri Irwin ve Kiparsky'i arama kurtarma çalışmalarına katılanlara "gösterdikleri özveri ve sıkı çalışma için sonsuza kadar minnettar kalacaklarını" söyledi.

Zamanla hikayelerini anlatmayı dört gözle bekliyorlar ama Inverness'in insan görmemiş ormanlarında geçirdikleri tasavvur edilemez 7 geceyi nasıl atlattıklarını anlatmaya hazır olana kadar yalnız kalmak istiyorlar.

Associated Press'e konuşan Marin İlçe Şerif Ofisi'nden Brenton Schneider'a göre çiftin canlı bulunması bir "mucizeydi."

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU