Cüceliği nedeniyle zorbalığa uğrayan çocuk ülkesinin ragbi yıldızlar karmasıyla sahaya çıktı

Bek poziyonunda oyanayan ragbi oyuncusu Rabbitoh Latrell Mitchell, büyük zorluklar yaşayan 9 yaşındaki çocuğa "Arkanda biz varız" dedi

Quaden Bayles'in annesinin sosyal medyada paylaştığı görüntülerin ardından dünya genelinde çok sayıda kişi destekleyici açıklamalarda bulunmuştu (AP)

Okulda cüceliği nedeniyle zorbalığa maruz kalmasının ardından toplumdan büyük destek gören ve hakkında yarım milyon Avustralya dolarına yakın bağış toplanan dokuz yaşındaki Avustralyalı çocuk Avustralya Yerlileri "All-Stars" (Indigenous All-Stars) takımının yıldız oyuncularıyla birlikte boy gösterdi.

Annesi Yarraka, cüceliğe neden olan akondroplazi isimli genetik hastalığa sahip Quaden Bayles'i akran zorbalığının sebep olabileceği acıyı göstermek amacıyla üzgün haldeyken kameraya almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videonun ardından dünya genelinde empatiyle yaklaşılan ve kendisi de Avustralya yerlisi (aborijn) olan çocuktan, Queensland'taki Cybus Süper Stadyumu'nda Yeni Zellanda'nın Maori "All Stars" takımıyla karşılacak Indigenous "All Star" ragbi ligi takımıyla birlikte sahaya çıkması istendi.
 


Çocuk için hazırlanan davet videosunda, bek oyuncusu Rabbitoh Latrell Mitchell şunları söylemişti: "Biz senin arkandayız ve sadece her şeyin yolunda olduğundan emin olmak istiyoruz (...) Seni aramızda görmek istiyoruz, bu hafta sonu bize önderlik etmeni istiyoruz."

Quaden, oyun öncesi geçişler başlarken takımın kaptanı Joel Tompson'un elini tutarken görüldü ve sahaya doğru yürürlerken kalabalığın çıkardığı ses kulakları sağır etti.

Maori liginin "All Stars" takımıyla mücadele eden ekip oyunu 30'a karşı 16 sayıyla kaybetti.

Takımın bu jesti Quaden'in acısını gösteren video sonrasında gerçekleşti ve tüm dünyanın annesinin yılgınlığına tanık olduğu video şimdiye dek 20 milyondan fazla izlendi.

Çocuğun kendisine zarar vermekle tehdit ettiği görüntülerde annesi şöyle diyordu: "İşte zorbalığın neden olduğu şey bu ve herkesin bunun bizi bir aile olarak ne kadar yaraladığını bilmesini istiyorum. Sadece okula gitmek, eğitim almak ve eğlenmek isteyen 9 yaşındaki bir çocuğa yapılan zorbalığın etkisi işte bu."

Paylaşılan video, halkta yoğun destek ve dayanışma uyandırırken bu dayanışmaya destek verenler arasında oyuncular Hugh Jackman, Mark Hamill, Warwick Davis ve müzisyen Cardi B. gibi ünlü isimler de vardı.

Kendisi de akondroplazi durumuna sahip komedyen Brad Williams, çocuğu Disneyland'a götürmek için 10 bin Avustralya doları (40 bin TL) toplamayı hedeflediği bir bağış sayfası kurdu. İki günlük zaman zarfında, benzer duyguları paylaşan bağışçılar bu hedefi yükseltti ve 450 bin Avustralya dolarından (1 milyar 816 bin TL) fazla para toplandı.

Cuma günü gazetecilere konuşan anne Yarraka Bayles şunları söyledi:

Bunun dünya çapına yayılacağı ve böylesi bir medya çılgınlığı yaratacağı, aklımızın ucundan dahi geçmemişti. Sessizliğe gömülü şekilde acı çekmeye devam eden çok daha fazla insan var ve kalbim bu zorbalık nedeniyle çoktan çocuklarını yitirmiş ailelerle birlikte çarpıyor. Bu uluslararası bir kriz ve acilen üzerine düşülmesi gerekiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/australasia

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU