Eastwood, Trump'tan desteğini çekti

Oscar ödüllü Eastwood, bir başkanın kişilere lakap takmadan veya tweet atmadan, daha kibar davranması gerektiğini düşünüyor

Eastwood 2016'da Trump'a desteğini açıklamıştı (Reuters)

Holywood'un efsanevi ismi Clint Eastwood, Beyaz Saray için devam eden yarışta adaylardan Michael (Mike) Bloomerg'i desteklediğini söyledi.

Eastwood, aynı zamanda "Trump'ın yaptığı belirli şeyleri" desteklediğini kabul etse de Donald Trump'ın "kişilere lakap takmadan veya tweet atmadan, daha kibar bir şekilde" davranması gerektiğini düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu, yönetmen ve yapımcı Eastwood; Wall Street Journal ile gerçekleştirdiği geniş kapsamlı röportajda fikirlerini dile getirdi ve 2020 başkanlık seçimleri için kişisel tercihini açık biçimde ifade etti.

"Yapabileceğimiz en iyi şey yalnızca Mike Bloomerg'i oraya getirmek" dedi.

Şimdiye kadar 4 kez Akademi Ödülü (Oscar) kazanan Eastwood, siyasi görüşleri konusunda her zaman açık bir tutum izledi. Eastwood uzun süredir bir Cumhuriyetçi ancak bir Liberteryen olarak anılıyor.

Bu nedenle diğer rakipler yerine eski New York belediye başkanı, eski bağımsız siyasetçi, eski Demokrat Partili ve yeni Cumhuriyetçi Bloomberg'e desteği belki de şaşırtıcı değil.

Eastwood 2016'da Esquire dergisiyle yaptığı röportajda da Trump'a desteğini heyecan dolu şekilde dile getirmişti.

Ancak başkanlık siyasetindeki unutulması mümkün olmayan en ünlü çıkışı; 2012'de Florida eyaletinin Tampa şehrinde gerçekleşen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde sahnede boş bir sandalyeyle yaptığı garip konuşma olmuştu. Boş sandalyede görünmez bir Barack Obama'nın oturduğu varsayılmıştı.

Eastwood'un kendisi de daha sonra bu konuşmadan pişman oldu. Birkaç yıl sonra, en çok neyi dert ettiği sorulduğunda ünlü oyuncu şöyle cevaplamıştı: "Sanırım Cumhuriyetçi Parti kongresinde yaptığım aptalca şey, bir sandalyeyle konuşmak."

Eastwood'un kendiyle ilgili siyasi hırsları artık geride kalmış gözüküyor. Yönetmen, 1986'yla 1988 arasında Kaliforniya'nın bir tabloyu andıran Monterrey yakınlarındaki Carmel-by-the-Sea kasabasının belediye başkanlığını yapmıştı. 2001'de Holywood yıldızı, dönemin valisi Gray Davis tarafından Kaliforniya Eyalet Parkları Komisyonu'na atanmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU