Michael Bloomberg, başkan seçilirse Bloomberg’ü satacak, Trump’ın aksine vergi beyanı yapacak

2020 ABD Başkanlık Seçimleri için Demokrat Parti’nin aday adayı Michael Bloomberg, seçim yarışını kazanması durumunda kurucusu olduğu medya kuruluşu Bloomberg LP’yi satacak

Fotoğraf: Reuters

3 Kasım 2020’de gerçekleşecek ABD Başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’den aday adayı olan Michael Bloomberg’ün seçim kampanyası danışmanlarından Tim O'Brien, CNN’den Christine Amanpour’un sorularını yanıtladı. 

Tim O'Brien, seçim kampanyası için kişisel servetinden 200 milyon dolar ayıran ve 1 milyar doları gözden çıkaran Bloomberg’ün servetini reklamlar ve aşırı büyük kampanyalarla boşa harcadığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi. 

Eski New York valisinin, Başkan seçilmesi durumunda kurucusu olduğu ekonomi ve finans kanalı Bloomberg LP’yi satacağını söyleyen O'Brien, şöyle devam ett: 

Yapacağı kamu hizmeti ve kişisel geliri arasındaki çizgiyi bulandıracak finansal varlıkları hakkında hiçbir kafa karışıklığı olmayacak. Donald Trump’ın bu konularla ilgili yaptığının 180 derece tersini yapacak. 


O'Brien ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın aksine Michael Bloomberg’ün vergi beyanı yapacağını da söyledi ve ekledi: 

Donald Trump, gönüllü olarak vergi beyanını yapan eski Başkan Gerald Ford’a kadar (1974-1977) uzanan bir geleneği bozdu. Ve bana göre içinde bulunduğumuz zamanda önemli olan, Başkanı kamusal düzen etiğinden çok cüzdanından endişe etmesine yol açan yabancı hükümetler ve dış etkenler. 


Ocak 2017’de Başkanlık görevine başlayan Donald Trump, oğullarına devrettiği imparatorluktan hiçbir zaman tamamen elini çekmedi. 

Yabancı ülkelerin devlet erkânının ziyaretlerinde Trump’ın otellerini ya da mülklerini kullanması, “Başkanlık’tan kâr ediyor” eleştirilerine yol açtı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump’ın G7 zirvesini Miami yakınlarındaki mülkünde gerçekleştirmek istemesi, parlamentodaki iki partiden de tepki almıştı. 

Michael Bloomberg, 2018’de verdiği röportajda şirketini ya satacağını ya da varlıkların yönetimini, kamuoyunda tartışmalara mahal vermemek için bir kayyım müessesesine devredebileceğini söylemişti. 

"Benim yaşımda biri için, satmak mümkün olursa, satmayı tercih edeceğim” diyen Michael Bloomberg, “Bir noktada öleceksiniz, satışı ölmeden önce görmek istersiniz”  ifadelerini kullandı. 

Demokrat Parti aday adayları, seçmenleri yanlarına çekmek için bugün ekranda kozlarını paylaşacak. Michael Bloomberg de 22 Şubat’ta Nevada’da düzenlenecek ön seçimler öncesi ilk tartışma programına katılmış olacak. 


Independent Türkçe, CNN
 

DAHA FAZLA HABER OKU