Akar: A, B, C planlarımız hazır; yeri gelince uygulanır

Akar, Rusya ile Türkiye arasındaki diyalogun devam ettiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ile yaşanan gerileme dair açıklama yaptı.

Akar, “Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, hedefi gösterdi. A, B, C planlarımız hazır. Yeri gelince uygulanır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akar, CNN Türk yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Soçi Mutabakatı’nın arkasındayız” diyen Akar, “Taraflar Soçi Mutabakatına uysun. Birliklerimizi sevk etmek, gerekirse zor kullanmak suretiyle ateşkesi sağlayacağız diyoruz, kim olursa olsun. Bu konuda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Rusya'ya etkisini kullanması gerektiğini her toplantıda söylediklerini ifade eden Akar şunları kaydetti:  

Rejimin saldırıları bir taraftan radikalleşmeyi, bir tarafından göçü hızlandırıyor. Bu devam ederse göç artacak. Bu durumda da bizim gelen bu misafirlerimizi ağırlamamız imkansız, bu Avrupa'ya, Amerika'ya da yansıyacak.

Rusya ile görüşmelerin devam edeceğini açıklayan Akar, Soçi'nin esas alınacağını kaydederek, “Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, hedefi gösterdi. A, B, C planlarımız hazır. Yeri gelince uygulanır” dedi.

Rusya'ya karşı herhangi bir tavrın söz konusu olmadığını tek hedefin “rejim” ve “Ateşkesi ihlal eden gruplar” olduğunu ifade eden Akar şunları söyledi:

Rusya ile Türkiye arasındaki diyalog devam ediyor. Hava sahasını etkin bir şekilde kullanmak istiyoruz. Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var. Bizim oradaki tek niyetimiz rejimin katliama son vermesi ve böylelikle radikalleşmenin ve göçün önlenmesi.

“Tüm önlemler alındı”

Akar, TSK mensuplarının can güvenliği için tüm önlemlerin alındığını ifade etti ve şunları ekledi:

 Türkiye geçmiş yıllarla karşılaştırılmayacak bir şekilde, uluslararası sahada iddiası, yeri olan bir ülke. ABD bizim stratejik ortağımız, NATO üyesiyiz. Ülkemize karşı hem hava, füze tehdidi var, hem de yaşanmış bazı olaylar var. Patriot desteği olabilir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU