Suriye’nin İdlib kentinin güneyinde operasyon başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun İdlib'in doğusundaki Neyrab Köyü'ne doğru ilerledikleri bildirildi

Güvenli bölge oluşturmak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMOİdlib kırsalında bulunan Neyrab Köyü'ne doğru ilerlemeye başladı. 

TSK ve SMO köyde hazırlıklar yaparken, köyün farklı noktalarına asker ve mühimmat dağıtıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel kaynaklar, Esad rejiminin İdlib’İn güneyinde ele geçirdiği yerleşimleri geri almak için karadan ilerleyen TSK ile SMO'nun Neyrab Köyü'ne girdiğini ifade etti.

“Bir tank ve zpt imha edildi”

Köyde rejim güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. 

Köydeki rejim hedeflerine yönelik topçu atışlarının ardından karadan ilerlemeye başlayan askeri muhalifler, rejime ait bir tank ve bir de zırhlı personal taşıyıcıyı (zpt) imha ederken, bir tankı da ele geçirdi.

SMO Sultan Murad Tümen yöneticisi Fehim İsa, “İdlib’de Suriye Milli Ordusu olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte operasyona ‘Bismillah’ dedik” açıklaması yaptı.

Neyrab, 3 Şubat'ta rejim güçlerinin eline geçmişti

Serakib ilçesi, Şam ile Halep'i birbirine bağlayan M5 kara yolu ile İdlib-Lazkiye-Halep bağlantısını sağlayan M4 kara yolunun birleştiği stratejik bir noktada yer alıyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 10 Mayıs 2019'da yaptığı açıklamada, rejim unsurlarının İdlib’in güneyine yönelik artan saldırı ve tacizlerinin 6 Mayıs’tan itibaren kara harekatına dönüştüğüne dikkati çekmişti.

Rejim ve destekçileri bu tarihten itibaren, Kefrenbude, Han Şeyhun, Maraatinüman, Serakib gibi büyük ilçelerin yanı sıra İdlib'in güneyi ve güneydoğusu, Hama'nın kuzey ve doğu kırsalı ile Halep'in güney ve batı kırsalında çok sayıda yerleşimi yoğun topçu ve hava saldırılarıneticesinde ele geçirdi.

17 Eylül 2018'deki Soçi Mutabakatı’ndan bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib'e saldırılarında 1800'den fazla sivil can verdi. Ocak 2019'dan bu yana göç edenlerin sayısı 1 milyon 942 bini buldu.
 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU