BTS üyeleri aralarındaki kimyayı anlattı: Bu adamlar hayatımın bir parçası

BTS grup üyeleri aralarındaki uyumun ekibi bir arada tutmasındaki önemini vurguladı

BTS’in müziği, K-pop devini bu kadar karşı koyulamaz yapan şey olabilir ama üyeler arasındaki yakın uyum da hayranları büyülemekte pay sahibi.

South China Morning Post'ta yer alan habere göre bu uyum, yedilinin Yeni Zelanda gezisini konu alan 8 bölümlük reality show Bon Voyage’ın bu ay sona eren 4. sezonunda bütünüyle gözler önüne serildi.

Geçen bölümde seyahat hakkında konuşan Jin, “Bu adamlar (diğer BTS üyeleri) hayatımın bir parçası. Her zaman yanı başımdalar, cep telefonum gibi” dedi. 

Şarkıcı, grubun ağustosta verdiği bir aylık ara sırasında sanki cep telefonu bozulmuş gibi hissettiğini söyledi. Grup üyesi V’ye göre grup en son henüz piyasa atılmak için çalıştıkları sırada bu kadar uzun süre ayrı kalmıştı. BTS, tatilin hemen ardından eylülde Yeni Zelanda’ya gitmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jin, “Şimdi cep telefonum çalışır duruma döndüğüne göre çok daha rahatlamış hissediyorum. Her şeyi yapabilecekmiş gibi. Normal hayatıma doğal yoldan dönmüşüm gibi hissediyorum” diye konuştu. 

Programa ilişkin yayımlanan videolar BTS’in yıllar boyunca farklı kişiliklerine rağmen bu kenetlenmiş ilişkiyi nasıl sürdürdüğünün ipucunu veriyor. Bazısı rahat, dışa dönük ve konuşkanken diğerleri bunun tam tersi. Yine de farklılıklarını anlıyorlar ve kimseyi “grup normlarına” uymaya zorlamıyorlar.

Örneğin yolculuk esnasında 7 üyenin boş vakti olduğunda Jin, Suga, J-Hope ve Jungkook bir tekneyle balık avlamaya açılmışken, V ve Jimin ata binmeye gitti (gerçi daha sonra da bisiklete binmeyi tercih etti).

Grubun lideri RM, müzik çalışmaya devam etmeye karar verdi. Bazıları üyenin gevşemesini önerdi ama işkolik liderin müziğe olan sonsuz tutkusunu bildikleri için kimse onu alıkoymaya veya diğerlerine katılmaya zorlamaya çalışmadı. Sonuçta RM diğer 6’sı dönene kadar kafasında kulaklıklarla karavanda tek başına kaldı.

Ekibin en iyi aşçısı veya sürücüsü olmayan RM, “Hata yapmak istemiyorum ama yapıyorum ve bazen yaptığım işte en iyisi olamıyorum. Bu beni kötü hissettiriyor. Sanırım şarkı yazma ve diğer işlerle takıntılı hale gelmeme neden olan bu oldu” dedi. RM sözlerini şöyle sürdürdü:

Zaten herkes çok sıkı çalışırken ben daha da iyi yapmalıyım diye düşündüm. Dolayısıyla bisiklete binmek yerine burada kalmış oldum. Diğer herkes benim için bunca şeyi yaparken iyi bir şey bulmam gerekir gibi düşündüm.

6 günlük seyahatin sonunda tüm üyeler kendi yolculuklarının üzerine düşündü ve BTS üyelerinin birbirlerine sıkı şekilde bağlı olduklarında mutabık kaldı.

J-Hope, “Yedimiz birden bir araya gelmeyeli epey olmuştu. Herkesi yeniden görmek çok eğlenceliydi. Birlikte bu kadar uzun süre yaşadıktan sonra onların yokluğunda tatil biraz sıkıcı geçti. Bu adamlar olmadan bir ay geçirince onları gerçekten özledim” dedi.

Jungkook ise şunu ekledi:

Bu adamlar artık ailem gibi.


 

South China Morning Post

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU