BTS en özgün konsepte sahip idol seçildi

Grup, internette yapılan ankette yüzde 50,3 oy aldı

İnternet kullanıcılarına göre K-pop grupları içinde en özgün konsepte sahip idol, BTS.

Allkpop’da yayımlanan habere göre Güney Kore internet forumu DC Inside en özgün konsepte sahip idolleri belirlemek amacıyla 9-15 Şubat tarihlerinde bir anket düzenledi. Kullanıcılara hangi idolü en özgün konsepte sahip olarak gördüklerini soran ankette dünyaca ünlü K-pop grubu oyların yüzde 50,3’ünü alarak birinci sıraya yerleşti. 

Listede ikinci sırada Red Velvet, üçüncü sıradaysa T-ara yer aldı. GFriend, VIXX ve EXO da en özgün seçilen K-pop grupları arasında gösterildi.

21 Şubat’ta Map of the Soul: 7 adlı yeni albümünü piyasaya sürecek BTS, şu sıralar nisanda çıkacağı dünya turnesine hazırlanıyor.

Turneye, Seul’daki Olimpik Stadyum’da verecekleri konserle başlayacak grup Kuzey Amerika ayağını takiben Japonya ve Avrupa’da da konserler verecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2013’te kurulan ve kısa süre içinde dünyanın en ünlü müzik gruplarından biri haline gelen BTS’in son Grammy Ödülleri’nde hiçbir adaylık alamaması, grubun kendilerini ARMY diye adlandıran hayranlarını öfkelendirmişti. 26 Ocak’ta gerçekleştirilen törende BTS, canlı performans sergilemekle yetinmişti.

BTS’in Nisan 2019’da piyasaya sürdüğü albümü Map of the Soul: Persona, grubun Billboard 200’ün bir numarasına yükselen üçüncü albümü olma özelliğini taşıyor. BTS’in Love Yourself: Speak Yourself adlı turnesi 2019’un en yüksek kazançlı turnelerinden biri olmuştu.

The Beatles’tan bu yana Billboard 200 listesinde bir yıldan kısa sürede bir numaraya ulaşan üç albüme imza atma başarısını yakalayan ilk grup BTS. Şarkılarının çoğunun Korece olduğu düşünüldüğünde bu başarı daha da şaşırtıcı.

Listenin ikinci sırasındaki Red Velvet ise 2014’te kuruldu. Seulgi, Irene, Wendy ve Joy olmak üzere 4 kişiyle yola çıkan gruba 2015’te Yeri adlı yeni bir üye de katıldı. Pek çok single’a imza atan Red Velvet ilk albümü The Red’i 9 Eylül 2015’te yayımladı. The Red, Billboard’ın 2015’in En İyi 10 K-pop Albümü listesine girmeyi başardı.

2009’da kurulan T-ara’nın ilk stüdyo albümü "Absolute First Album" ise Aralık 2009'da piyasaya çıktı. Ardından Jewelry Box (2012) ve Treasure Box (2013) albümleri ve onlarca single’la grup geniş bir hayran kitlesine ulaştı.

2015’de kurulan ve 6 üyeden oluşan GFriend, 2017’de En İyi Koreli Sanatçı dalında MTV Avrupa Müzik Ödülü kazandı. 2012’de kurulan VIXX, Korece ve Japonca albümlere imza attı.

2011’de kurulan ve dünyanın en başarılı K-pop grupları arasında gösterilen EXO ise listede BTS’in dışındaki tek erkek grup olarak dikkat çekti.

Independent Türkçe, Allkpop

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU