Fehmi Koru: “Keşke konuyu hiç açmasaydım” demiş midir İlker Paşa?

"Başbuğ'un o zaman ses getirmeyen sözlerinin şimdilerde gök gürültüsüne benzer bir uğultuya sebep olmasını anlayamadığı açıklamadan belli oluyor"

İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı yaptığı 2008'de çekilen fotoğrafı. (Reuters)

Gazeteci Fehmi Koru, FETÖ’nün siyasi ayağını gündeme getiren 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un pişmanlık yaşayıp yaşamadığını sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koru, kişisel blogunda yayımlanan yazısında Başbuğ’un avukatlarının tartışma uzayınca kamuoyuna bir açıklama yaptığını hatırlatarak şunları yazdı:

Daha önce de başka vesilelerle aynı türden açıklamalar yapmış İlker Başbuğ; o zaman ses getirmeyen sözlerinin şimdilerde gök gürültüsüne benzer bir uğultuya sebep olmasını anlayamadığı açıklamadan belli oluyor.

Oysa sebep açık: Bir süredir toplumda sesi duyulmasına izin verilen isimler ‘yeni bir darbe girişimi’ olabileceği iddiasını seslendiriyorlar. AK Parti’nin itibar ettiği yorumculara ek olarak partinin bazı yetkilileri de aynı ihtimali dile getirmekteler. Amerikan RAND kurumunun Pentagon’a hazırladığı raporda da o ihtimale yer veriliyor.

Bunun üzerine, bir yasanın ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’nın AK Parti’ye uzandığına kanıt olarak sunulması ve bunun eski bir Genelkurmay Başkanı tarafından yapılması elbette tartışmaya tuz biber yerine geçecekti.

Nitekim öyle de oldu.

Koru, İlker Başbuğ’a bir soru yöneltti:

“Keşke konuyu hiç açmasaydım” demiş midir İlker Paşa?

fehmikoru.com

DAHA FAZLA HABER OKU