HDP: Tuncel ve Kışanak’a verilen cezalar hukuki değil siyasi

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'a ağır hapis cezaları verilmesine ilişkin açıklama yaptı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'e verilen hapis cezalarını yazılı açıklamayla eleştirdi.

"Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ekim 2016 tarihinde tutuklanan Tuncel ve Kışanak’ın yargılanmaları hukuksuzluklar ve usulsüzlüklerle doludur" denilen açıklamada, hapis kararının hukuki değil siyasi olduğu savunuldu.

Buldan ve Temelli "Karar Saray’ın emri ile verilmiştir. Bu nedenle de verilen karar bizim açımızdan da vicdanlarda da yok hükmündedir" dedi. 

Açıklamada Kışanak ve Tuncel hakkındaki hapis kararı "KCK operasyonlarının devamı" olarak nitelendi: 

Dün bu soruşturmayı başlatan ve iktidar tarafından ‘darbeci’ olmakla itham edilen, ‘yargıda komplo kurmakla’ suçlanan Cemaat ile var olan iktidarın Kürtlere yaklaşımı arasında herhangi bir fark olmadığı bu yargılama ile bir kez daha açığa çıkmıştır. Cemaat yargısının Kürtlere ve demokratik siyasete karşı başlattığı kumpaslar, iktidar yargısı tarafından aynen sürdürülmektedir. İktidarın güdümünde olduğunu kanıtlayan yerel mahkeme bu kararla Tuncel ve Kışanak şahsında demokratik siyaseti cezalandırmıştır. Adına yargılama denilen bu garabet başından beri böyle kurgulanmış ve kurgulandığı gibi sonuçlandırılmıştır.

Dünkü duruşmada mahkeme, Kışanak'a, “örgüt üyeliği” suçundan 11 yıl 3 ay, “örgüt propagandası” suçundan da 3 yıl, Tuncel’e ise  “örgüt üyeliği” suçundan 9 yıl 9 ay, “örgüt propagandası” suçundan ise 5 yıl 3 ay hapis cezası vermişti.

DAHA FAZLA HABER OKU