Çavuşoğlu: Akıncı seçim zamanı Türkiye'yi malzeme yapıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenyalı mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yüklendi. Çavuşoğlu'nun gündeminde İdlib ile ilgili son gelişmeler ve Rus heyetle yapılan görüşmeler de vardı

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Miroslav Cerar ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, Rusya ile devam eden İdlib görüşmelerini değerlendirdi, görüşmelerin ilk turunda mutabakat sağlanamadığını söyledi.

"Rejimin saldırıları durdurulmalı, yoksa gerekli adımları atacağımızı zaten söyledik'' diyen Bakan Çavuşoğlu görüşmelerden sonuç çıkmazsa Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin'in bir araya gelebileceğini belirtti.

Çavuşoğlu "Rus heyet ile bir yol üzerinde uzlaşı olsaydı bugünkü toplantıya ihtiyaç olmazdı" diye konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akıncı'nın tartışılan açıklamaları

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Guardian gazetesine yaptığı "Kıbrıs'ın Türkiye'ye bağlanma ihtimali korkunç" açıklaması da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gündemindeydi. 

KKTC'de 26 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini anımsatan Çavuşoğlu, "Sayın Akıncı seçim zamanında Türkiye'ye malzeme yapmaya başladı" dedi. 

Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye saldırdığını öne sürdü, Akıncı'yı dürüst olmayan bir siyasetçi olarak niteledi:

Seçim zamanında Sayın Akıncı Türkiye'yi malzeme yapmaya başladı. KKTC içindeki iç siyasetten sorumlu bir insan değilim. Kendi kendine soru sorup cevap veriyor. Türkiye'yi malzeme ediyor. Ben böylesine dürüst olmayan bir siyasetçiyle hiç çalışmadım. İlginç bir biçimde Türkiye'ye saldırmayı tercih ediyor. Kıbrıs Türk halkına böyle dürüst olmayan bir siyasetçi yakışmıyor. Akıncı ne yapmak istiyor, Türkiye'ye niye saldırıyor? Bunları Kıbrıs Türk halkının çok iyi düşünmesi gerekir diye vurgulamak istiyorum.'

Akıncı'nın Guardian'a yaptığı açıklamalar ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sert tepki göstermiş, KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanımız Akıncı’nın Enosis’in yörüngesine girdiğini söyleyebilecek kadar da kendini bilmemektedir" denilmişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU