Bu hafta vizyona giren filmler

Biri yerli beş film bugün sinemaseverler ile buluştu.  Haftasonu hangi filme gideceğine karar veremeyenler için o filmlerin konuları ve fragmanları

Bu hafta vizyona giren filmler arasında pek çok ünlü ismi bir araya getiren Organize İşler Sazan Sarmalı da bulunuyor.

Organize İşler Sazan Sarmalı

Yapımcılığını BKM'nin yaptığı filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan yapıyor. Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Bensu Soral, Rıza Kocaoğlu, Okan Çabalar, Güven Kıraç, Ahmet Mümtaz Taylan, Ersin Korkut, Erdem Baş, Mahir İpek, Ekin Türkmen, Atakan Çelik ve Safa Sarı'nın oynadığı Organize İşler Sazan Sarmalı'nda, İstanbul'un birbirinden güzel görüntülerine yer veriliyor. Organize İşler'in ilk filmi, 2005'te vizyona girmişti.

 

Dogman

Matteo Garrone'nin yönetmen koltuğunda oturduğu 2018 yapımı İtalyan filminde başrolleri Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli ve Edoardo Pesce paylaşıyor. Dogman hem İtalyan toplumunun yozlaşmasını hem de İyi ile kötü arasında gidip gelen, onurunun peşinde koşarken masumiyetini yitiren bir köpek kuaförünün hikayesini konu ediniyor. 

 
İskoçya Kraliçesi Mary

125 dakikalık filmde 16 yaşında Fransa kraliçesi olan, 18 yaşında ise dul kalan Mary'nin yeniden evlenmesi için yapılan baskı konu ediliyor. İskoçya'ya dönerek hakkı olan tahtı geri isteyen Mary'nin talebi geri çevriliyor. O dönemde İskoçya ve İngiltere'nin 1. Elizabeth'in yönetimi altında olması, her iki genç kraliçenin de kız kardeşini korku ve merakla gözlemlemesinin konu edildiği filmde tarih, ihanet, aşk ve isyan dolu sahneler göze çarpıyor.

 

Ölümcül Labirent

Adam Robitel'in yönettiği 99 dakikalık korku filminde, kaçış odasından çıkmaya çalışan altı kişinin hikayesi konu ediliyor. Kendilerine gönderilen postada, bu odadan çıkmayı başaranın 1 milyon dolar kazanacağı bilgisi yer alınca, altı kişi de gönüllü olarak odaya giriyor. Kaçış için ipucu arayan kişiler bir yandan da hayatta kalma mücadelesi veriyor. Filmin başrollerinde Taylor Russel, Jay Ellis, Logan Miller yer alıyor.

 

Cool Çocuklar Kampta

Vizyona giren filmler arasında karne tatilindeki çocukların ilgisini çekebilecek bir Lisa Arnold yönetmenliğindeki Cool Çocuklar Kampta, utangaç bir genç olan Spence'in gittiği yaz kampında kabuğundan çıkarak yeni maceralara atılışını konu ediniyor.

104 dakikalık filmi Lisa Arnold yönetiyor. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU