İmamoğlu Kudüs mitinginde konuştu: İstanbul’dan duyulsun; Kudüs’ün statüsü İslam aleminin ortak meselesidir

Trump’ın ilan ettiği “Yüzyılın Anlaşması’na” tepki olarak düzenlenen Büyük Filistin Mitinginde İsrail'in yayılmacı politikalarına tepki gösterildi

Saadet Partisi’nin öncülüğünde Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen “Büyük Kudüs Mitingi” başladı. 

Mitinge; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Hüda-Par Genel Başkanı İshak Sağlam ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas ile çok sayıda sivil toplum örgütü Temsilcisi katıldı. 

Mitingin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, “Amblemlerin baskısından kurtulalım, bir araya gelmek için önümüzdeki engelleri kaldıralım. Büyük bir insan seli olarak burada toplandıysak yarın Mescid-i Aksa’nın önünde toplanacağız. Dünya durdukça Kudüs bağımsız Filistin devletinin başkenti olacaktır”

İBB Başkanı Ekrem İnamoğlu da mitingde bir konuşma yaptı. 

İmamoglu miting.jpg
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mitingte bir konuşma yaptı / Fotoğraf: İBB Basın Birimi

Mitingin “Çok özel bir buluşma” olduğunu söyleyen İmamoğlu, ABD’nin Ortadoğu Planı’na tepki gösterdi. 

Planın uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten İmamoğlu, “Kudüs’ün statüsü Filistin İsrail çatışmasının esasıdır. Tek taraflı olarak asla değiştirilemez. Bu meseleye hamilik yapan kadim kent İstanbul’dan duyulsun; Kudüs’ün statüsü İslam dünyasının ortak meselesidir” ifadelerini kullandı. 

“Çevresi mübarek kılınan El-Aksa, Sevgili Peygamberimizin Miraçtaki ilk durağıdır” diyen İmamoğlu, “Güçlü olan ger zaman haklı değildir. Güçlük tek başına her şeyi yapabilmenize imkan vermez. Kudüs’e öngörülen statü kabul edilemez. Bu plan bölgeye ve dünyaya huzur getirmez. İstanbul olarak bu duyarlılığın merkezi olacağız” şeklinde konuştu.
 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU