SOHR: Rejim güçleri, Şam-Halep yolunun tamamını kontrol etti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejim güçlerinin Şam-Halep yolunun tamamı ile İdlib’e bağlı bazı bölgeleri ele geçirdiğini bildirdi

Suriye ordu birlikleri / Fotoğraf: Reuters

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden (SOHR) yapılan açıklamada, Esad güçlerinin Rusya’nın desteğiyle İdlib’e ilerlemeye devam ettiği ve İdlib sınırlarındaki birçok önemli bölgeyi daha ele geçirdiği belirtildi.

Esad güçlerinin ayrıca, M5 olarak bilinen Halep-Şam anayolunun tamamında kontrolü sağladığı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rejimin, çatışmalara destek vermek amacıyla bugün Kefer’ul Sine kapısından İdlib’e yeni sevkiyatta bulunduğu ve 150 tırlık konvoyda tank ve zırhlı araçların da olduğu ifade edildi. 

Söz konusu sevkiyatın, gerginliği azaltma bölgesine yönlendirildiği belirtildi.

Rejimin M-5 ve M-4 karayollarının kesiştiği kritik Serakib ilçesini ele geçirmesinin ardından, İdlib’deki Türk gözlem noktalarına 20 tank yönlendirildiği kaydedildi. 

Suriye rejimi askerlerinin, çevreledikleri TSK noktalarına yönelik doğrudan bir eylem içinde olmadıkları, gözlem noktası ile kontrol noktalarına yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulundukları aktarıldı.

Serakib yakınlarındaki Tel Tukan köyünde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 7 numaralı gözlem noktası ile bu gözlem noktasının güvenliği için kurulmuş üç kontrol noktası bulunuyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU