Oscar 2020: Akademi jürilerinden biri En İyi Erkek Oyuncu için neden Joaquin Phoenix yerine Adam Driver'a oy verdiğini açıkladı

Ödül töreni bu pazar gerçekleşecek

Phoenix ve Driver bu senenin en güçlü adaylarından (AP)

Akademi jürilerinden biri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü için neden Joaquin Phoenix yerine Adam Driver'a oy verdiğini açıkladı.

Seçmen, ödül töreninden önce Los Angeles Times'a isim vermeden konuşan üç jüriden biri. Yalnızca 40'lı yaşlarında bir kadın yazar diye tanımlanan jüri üyesi, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 8 bini aşkın üyesinden yalnızca biri.

En İyi Erkek Oyuncu da dahil olmak üzere çeşitli ana kategorilerdeki tercihlerini açıklaması istenen jüri üyesi, tercihinin neden Joker'deki performansıyla yarışan Phoenix'ten ziyade Marriage Story'deki rolüyle aday gösterilen Driver'dan yana olduğunu anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jüri üyesi, “Joaquin'in Joker'deki performansının harika olduğunu düşünüyordum. Karmaşık. Dokunaklı. Fazlasıyla etkileyici. Ama kulağa garip gelebilecek bir hesaplama yapıyorum" diye konuştu.

Ardından jüri üyesi, aday gösterildikleri filmlerdeki rollerine odaklanmak yerine her iki oyuncunun becerisini daha genel bir bakış açısıyla değerlendirmeye karar verdiğini söyledi.

Jüri üyesi, “Adam Driver'ın Joker'i Joaquin Phoenix kadar iyi canlandırabileceğini düşünüyorum ancak Phoenix'in, Marriage Story'de Driver'ın karakterini oynayabileceğini düşünmüyorum” diye ekledi.

Jüri üyesi, “Driver'ın çok daha az gösterişli, daha içsel bir rolle başarı kazandığını düşündüm. Yine de Phoenix'in kazanmasından da memnuniyet duyarım” dedi.

En İyi Erkek Oyuncu kategorisi bu yıl en kalabalık kategorilerden biri. Driver ve Phoenix'e ek olarak, Leonardo DiCaprio; Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood), Jonathan Pryce; The Two Popes ve Antonio Banderas; Acı ve Zafer'deki (Pain and Glory) performansıyla aday.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU