Billie Eilish, Oscar gecesi özel bir performans gerçekleştirecek

Eilish geçen haftaki Grammy Ödül Töreni’nde 5 ödül kazanmıştı

Grammy Ödül Töreni’nde 4 ana kategori dahil 5 ödül kazanarak geceye damga vuran Billie Eilish, 9 Şubat’ta gerçekleşecek Oscar Ödül Töreni’nde sahne alacak.

Collider’da yer alan habere göre Hollywood’daki Dolby Theatre’da düzenlenecek gecede, En İyi Orijinal Şarkı kategorisinde aday gösterilen 5 şarkıyı da canlı yayında dinleme şansımız olacak. Ve herhangi bir Oscar adaylığı bulunmayan Billie Eilish’i de.

Akademi’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Billie Eilish’in gecede “özel bir performans” sergileyeceği belirtildi. Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı verilmedi.

 

 

Eilish’in Oscar gecesinde hangi şarkıyı seslendireceği bilinmiyor. Ancak 15 Ocak’ta şarkıcının yeni Bond filmi Ölmek İçin Zaman Yok (No Time To Die) için şarkı seslendireceği açıklanmıştı. Hollywood’un en ihtişamlı film serilerinden birinin tema müziğini Hollywood’un en ihtişamlı gecesinde görücüye çıkarmak iyi bir fikir olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gecenin sürprizi Eilish’in Grammy Ödüllü çalışmalarından biri de olabilir.

Geçen hafta gerçekleşen Grammy Ödül Töreni’nde Billie Eilish; Yılın Albümü, Yılın Şarkısı, Yılın Kaydı ve En İyi Yeni Sanatçı dallarının tamamında ödül alarak 4 ana kategoride ödül alan şimdiye kadarki ikinci sanatçı olarak tarihe geçti.

Aynı başarıyı 1981’de 29 yaşındaki Christopher Cross göstermişti. 18 yaşındaki Eilish bu 4 ana kategorinin tamamında ödül alan en genç sanatçı olarak da tarihe geçmiş oldu. En İyi Pop Vokal Albüm kategorisinde de kazanan isim olan Eilish, geceden toplamda 5 ödülle ayrıldı.

Variety, Collider

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU