Çinli kadın tecavüzden koronavirüs sayesinde kurtuldu

Kendisine tecavüz etmek isteyen kişiye Vuhan'dan geldiğini söyleyen kadın, saldırganın kaçmasını sağladı

Fotoğraf: AFP (Arşiv)

Çin’de bir kadın kendisine tecavüz etmeye kalkışan bir adamı öksürme taklidi yaparak ve koronavirüsünün kalbi Vuhan şehrinden geldiğini söyleyerek korkuttu.

İngiltere merkezli Daily Mail gazetesine göre 25 yaşındaki şüpheli Şiao geçen cuma gecesi Vuhan yakınındaki Jingshan şehrinde yaşayan kadının evine gizlice girerek saldırdı.

Saldırıya uğrayan kadın "Vuhan’dan yeni döndüm. Bana virüs bulaştı bu yüzden evde tek başıma karantina altına alındım" dedi.

Polisin, isminin ‘Yi’ olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladığı kadın, Şiao’nun tecavüz girişiminden kurtulmak için öksürme taklidi de yaptığını aktardı.

çin saldırgan jingshan emniyeti.jpg

Saldırgan, arama operasyonu sürerken polise teslim oldu / Fotoğraf: Jingshan 

 

Olay yerinden korkarak kaçan saldırganın evde bulunan 3 bin 080 yuanı (yaklaşık 440 dolar) çaldı.

Polis yaptığı açıklamada, şehrin sakinlerinden Şiao’nun cuma gecesi dışarı çıktığını, parasının olmadığını ve hırsızlık yapmaya karar verdiğini bildirdi. Yi’nin evine gizlice girdikten sonra kadının tek başına olduğunu fark eden Şiao kadına tecavüz etmeye kalktığı kaydedildi.

Yi’nin yardım çağrısını alan polisler şehirde takip operasyonu başlattı. Polisler koronavirüsünden dolayı herkesin maske takmasının takip operasyonunu zorlaştırdığını belirtti.

Şiao, operasyon sürerken babası ile pazartesi günü emniyete gelerek teslim oldu ve suçunu itiraf etti. Ardından da tutuklandı.

Çin’de yayılmaya devam eden virüs salgını nedeniyle ölü sayısı gün geçtikçe artıyor. Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada son olarak 64 kişinin daha öldüğü ve dün Hong Kong’da da ilk can kaybının yaşandığı bilgisi verildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Sema Sevil

Şarku'l Avsat

 

DAHA FAZLA HABER OKU