Manisa iki kez sallandı

Elazığ ve Malatya’yı vuran 6.8 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken Manisa’da peş peşe meydana gelen iki deprem korkuttu

Fotoğraf: AA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Manisa’nın Akhisar ilçesinde saat 03.23'te 4,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 5,84 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Saat 06.25’te ise Kırkağaç ilçesinde 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir yaralanma ve mal kaybı yaşanmadı.

Valilik:herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır

Manisa Valiliği, saat 03.23’te Akhisar’da meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "An itibari ile depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" ifadesine yer verildi.

Manisa 22 Ocak’ta Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştı. Can kaybı yaşanmayan depremde 4 kişi yaralanmış, bazı binalarda hasar meydana gelmişti.22 Ocak'ta merkez üssü Akhisar olan 4,7, Kırkağaç olan 4,8 ve 4,1 büyüklüğünde depremler yaşanmıştı. Valilik, 68 mahallede yapılan hasar tespit çalışmaları sonucu 4 ilçede 596 az, 275 de ağır hasarlı yapı tespit edildiğini bildirmişti. Depremde evleri hasar görenler için AFAD tarafından 15 mahallede 400 çadır kurulmuştu. 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU